‘DOMOVINSKA PRIČA‘

Nakon što je od Mosta i Suverenista dobio ‘košaricu‘, Penava se pohvalio sklapanjem predizbornog saveza s drugom strankom

Domovinski pokret i HSP trebali bi nastupiti zajedno na europskim, parlamentarnim, predsjedničkim i lokalnim izborima.

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava

 Damjan Tadic/Cropix

Čelnici Domovinskog pokreta i Hrvatske stranke prava na sinoćnjem su sastanku započeli službene razgovore o budućoj političkoj suradnji i o zajedničkom nastupu na svim izborima tijekom iduće, superizborne godine.

Dakle, DP i HSP trebali bi tijekom 2024. nastupiti zajedno na europskim, parlamentarnim i predsjedničkim izborima, a potom i na lokalnim izborima koji će se održati u svibnju 2025. godine.

Predsjednik HSP-a Nikica Augustinović istaknuo je zadovoljstvo početkom razgovora i najavom dugoročne suradnje s DP-om, naglašavajući kako biračko tijelo "vapi za okupljanjem, dogovorom te zajedničkim izlaskom na izbore desnih i domoljubnih stranaka".

- Suradnja između Domovinskog pokreta i Hrvatske stranke prava bazirat će se na jednoj domovinskoj, suverenističkoj priči gdje Domovinski pokret, kao parlamentarna stranka koja promišlja hrvatski, domovinski i suverenistički, u Hrvatskoj stranci prava, kao nasljednicima političkog nauka dr. Ante Starčevića, definitivno može pronaći sebi kompatibilne ljude u svjetonazorskom smislu. Svakako vidimo i svoju perspektivu u jačanju HSP-a, kao i svih ostalih sličnih stranaka u kojima vidimo svoje moguće buduće partnere, a koji njeguju i u sebi primarno nose ljubav prema samostalnoj, suverenoj, neovisnoj i snažnoj Hrvatskoj - poručio je predsjednik DP-a Ivan Penava.

Domovinski pokret izvijestio je o početku stvaranja predizbornog saveza s HSP-om - strankom koja je posljednji put saborski mandat osvojila na izborima sada već davne 2007. godine - nakon što je postalo jasno kako od stvaranja jakog desnog bloka s Mostom i Hrvatskim suverenistima neće biti ništa.

Podsjetimo, lideri Mosta i Suverenista rezolutno su odbili mogućnost predizborne suradnje s DP-om.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 02:48