DAVOR BOŽINOVIĆ

‘Nakon što je Split doživio procvat pod HDZ-om, birači sad nisu kaznili čak ni antisemitske izjave‘

Međunarodni tajnik HDZ-a zadovoljan je jer njihov kandidat vjerojatno pobjeđuje u Osijeku
Davor Božinović
 Damjan Tadić/Cropix

Međunarodni tajnik HDZ-a Davor Božinović u središnjici stranke komentirao je izlazne ankete. Novinari su ga pitali za situaciju u Splitu, gdje izlazne ankete pokazuju da njihov kandidat Vice Mihanović gubi od Ivice Puljka.

"Rezultati anketa pokazivali su drugačijem, bapravit ćemo analizu Splita. Nakon što je Split doživio procvat pod vodstvom HDZ-a i nakon što su birači glasovali na način da nisu kaznili čak ni antisemitske izjave. To je sve o čemu se moramo odrediti i zamisliti", rekao je Božinović.

"Mi smo uložili puno, a onda se dogodilo da je pobijedio kandidat koji je slao poruke koje su neprimjerene 21. stoljeću. Da je to bio kandidat HDZ-a, nije mi teško zamisliti što bi se dogodilo pa ni od strane medijskih kritika.

"No, ono što je najvažnije, pobijedili smo prvi put u Osijeku. HDZ je pobjednik i to je glavna poruka ovih izbora. Čujem da su neke stranke ostvarile svoj cilj, a dobile su jednu ili dvije županije. Što da mi onda kažemo? HDZ vodi hrvatski narod, voljom hrvatskog naroda, tako će biti i dalje", rekao je Božinović.

image
Andrej Plenković
Damjan Tadic/Cropix
image
Karlo Ressler, Mislav Herman
Damjan Tadic/Cropix
image
Davor Filipović
Damjan Tadic/Cropix
image
Gordan Jandroković
Damjan Tadic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:26