‘ISTINA BOLI!‘

Nakon što ju je proglasio ludom, predsjedniku Milanoviću stigao odgovor od nekadašnje ministrice

"Očigledno ga je jako uzrujala činjenica da je kao premijer imao dijametralno suprotne stavove u odnosu na stavove koje ima sada kada je predsjednik"

Mirela Holy

 Srdjan Vrancic/Cropix/Cropix

- Milanovića je očigledno jako uzrujala činjenica da je o načinu imenovanja veleposlanika u vrijeme kada je bio premijer imao dijametralno suprotne stavove u odnosu na stavove koje ima sada kada je predsjednik države. Nažalost, istina boli! - poručila je Mirela Holy u izjavi za Jutarnji list svom nekadašnjem stranačkom šefu Zoranu Milanoviću komentirajući njegov današnji javni nastup i uvredu koju je pritom uputio na njen račun.

- Ona nije normalna. Nema popisa, ne postoji - rekao je prije par sati predsjednik Republike komentirajući jučerašnji televizijski nastup svoje nekadašnje stranačke kolegice koju je svojevremeno upravo on imenovao ministricom zaštite okoliša.

Podsjetimo, Jutranji je list prekjučer objavio tekst u kojem smo konstatirali kako su zbog svađe predsjednika države Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića hrvatska veleposlanstva "obezglavljena" diljem svijeta jer je mnogim veleposlanicima, konzulima i generalnim konzulima mandat završio prije nego što su imenovani njihovi nasljednici, ali i kako se čini da bi točno dvije godine od zadnjeg razgovora o tom važnom pitanju uskoro moglo doći do prvih ozbiljnijih pregovora između premijera i predsjednika.

Objavili smo i dio Milanovićevih prijedlozi prema kojima bi bivši SDP-ov ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić trebao otići u hrvatsko veleposlanstvo u Dohi, a da bi bivši ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović trebao otići u Crnu Goru.

Nakon toga je Holy na N1 televiziji rekla kako će, ako su te informacije točne, Milanović ispasti teški licemjer.

- Ako je točno ono što piše u medijima, da je Milanović predložio određene političare za neka veleposlanička mjesta, čini mi se u Katru i Crnoj Gori, onda mislim da tu svjedočimo njegovom ogromnom licemjerju. Naime, u vrijeme kada je Milanović bio premijer ispraznilo se veleposlaničko mjesto u Finskoj. Meni se javila Rada Borić koja je niz godina živjela u Finskoj, predavala na tamošnjim sveučilištima, koja fenomenalno govori finski jezik i koja je dobro umrežena u Finskoj, sa zamolbom ako mogu proslijediti njen životopis premijeru i ministru vanjskih poslova da ju pozovu na razgovor i da vide bi li ona bila optimalna kandidatkinja za veleposlaničko mjesto. Uglavnom, ja sam proslijedila njen životopis Milanoviću i rekla mu da se, ako želi, nađe s njom. Međutim, njegova reakcija je bila brutalno negativna i rekao je da ne dolazi u obzir da se na veleposlanička mjesta šalju osobe koje nemaju diplomatski background, dakle koje nisu profesionalni, karijerni diplomati. Ali evo ga sada, sam sebi skače u usta po ne znam koji put kada predlaže ljude koji nemaju apsolutno nikakav diplomatski background - rekla je Holy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 12:02