POZDRAV IZ HERA-E

Nakon struje HEP diže i cijene grijanja

 Danijel Soldo/Cropix

Nakon nedavnog odobrenja za poskupljenje struje, Hrvatska energetska regulatorna agencija odobrila je danas još jedan udar na džepove građana – poskupljenje grijanja iz toplana, javlja HRT.

Iako ono neće biti jednako za sve distributere, neslužbeno se doznaje da neće biti manje od 15 posto. Službenih podataka još nema no poznato je da će HERA-ino odobrenje vrijediti za Zagreb, Samobor, Veliku Goricu, Zaprešić, Sisak, Osijek, Vukovar, Vinkovce Slavonski Brod i Varaždin. Tvrtke koje distribuiraju toplinsku energiju poskupljenje opravdavaju povećanim troškovima poslovanja. Povećanje cijena bit će ipak nešto manje nego što su to tražili distributeri.

Grijanje iz toplana posljednji je put poskupjelo početkom 2009. kada je HEP-Toplinarstvo prosječnu cijenu u Zagrebu povećalo 15,7 posto, u Osijeku 23 posto, u Sisku 2,3 posto, u Samoboru 13 posto, u Zaprešiću 12,9 posto, a u Velikoj Gorici čak 46,8 posto.

Zbog HERA-ine najave gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić objavio je da će taj grad prilagoditi toplane za rad na plin koji je učinkovitiji i jeftiniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:01