GOST U RTL DIREKTU

Nakon tajnog sastanka s Mamićem Turudić otišao kod Šprajca: ‘Viđam li braću Mamić? Ne, ne, ne i ne!‘

Sastanke je međutim detektirala SOA koja je tajno pratila Turudića, a datumi sastanaka poklopili su se s Turudićevim gostovanjem u emisiji

Ivan Turudić i Zoran Šprajc

 Screenshot RTL

Samo sat vremena nakon što se tajno sastao s Zdravkom Mamićem, koji je tada već bio pod istragom USKOK-a, Ivan Turudić je gostujući u emisiji RTL Direkt, u kolovozu 2015., voditelju Zoranu Šprajcu mrtav-hladan rekao kako se s Mamićem nije čuo niti vidio mjesecima.

Zanimljivu priču otkrio je večeras upravo RTL, čiji su novinari dobili potvrdu od Ureda predsjednika Zorana Milanovića, kako je SOA snimila tajne Turudićeve sastanke s Mamićem 23. i 24. kolovoza 2015. te da se drugi sastanak odvio oko 20.30 sati. Te podatke su usporedili s vremenom snimanja njihove emisije od te večeri te uočili da je Turudić, takoreći sa sastanka s Mamićem, odjurio na gostovanje kod Šprajca te tamo hladnokrvno odgovorio kako se s Mamićem više ne susreće.

image

Sudac Ivan Turudić fotografiran na Županijskom sudu 2019.

Boris Kovacev/Cropix

"Da li kontaktirate s braćom Mamić? Jeste li se vidjeli s njima od istražnoga procesa?", pitao je Šprajc. "Ne, ne, ne, ne. Nisam. Sad je sasvim jedna druga situacija nego što je bila prije mjesec-dva. Ne osjećam nikakvu potrebu da se vidim niti čujem s njima. A što ako bih se i vidio i čuo, u čemu je problem ? Pa ja im ne sudim ", rekao je Šprajcu Turudić, koji je tada bio predsjednik zagrebačkoga Županijskoga suda na kojemu se vodio prvi postupak protiv Zdravka Mamića, onaj zbog izvlačenja novca iz Dinama pomoću aneksa ugovora o profesionalnom igranju Luke Modrića i Dejana Lovrena.

Riječ je o postupku u kojemu su braća Mamić u međuevrenu pravomoćno osuđena i koji je i zbog Turudića kasnije bio izmješten na Županijski sud u Osijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:55