TUŽNA VIJEST

Nakon teške bolesti preminuo poznati splitski poduzetnik i bivši gradski ‘ministar‘ Ivan Pulić

Njegova tvrtka izgradila je neke od poznatijih stambeno-poslovnih objekata poput ‘Bel Etage‘ na Duilovu i ‘Sunčani dvori‘ na Žnjanu
Ivan Pulić
 Tom Dubravec/Cropix

Nakon teške bolesti preminuo je poznati splitski poduzetnik Ivan Pulić, vlasnik investitorske tvrtke "Quatro company" kojeg mnogi još pamte kao gradskog "ministra" za komunalu s početka 2000-ih, piše Slobodna Dalmacija.

Njegova tvrtka izgradila je neke od poznatijih stambeno-poslovnih objekata poput "Bel Etage" na Duilovu, "Sunčani dvori" na Žnjanu, "Vukovarska golubica" i "Morske vile".

Privatni posao Pulić je započeo 1990.godine s dizalima. Tvrtka Piel bila je među prvima koje su u splitskim zgradama mijenjale dotadašnje socijalističke divove poput "Rade Končara" čija su dizala bila ugrađena u gotovo svaku drugu višu zgradu.

Godinu dana kasnije Pulić je kupio tvrtku specijaliziranu za završne radove u graditeljstvu - "Tehnoplast". Preuzeo ju je u stečaju i brzo joj udahnuo novi život te se, čim je 1997. godine omogućeno privatno upravljanje stambenim zgradama, Tehnoplast se prihvatio tog posla i postao jedan od konkurenata gradskoj "Stano-upravi".

Logičan slijed je bio da se iz upravljanja i održavanja objekata uđe i u ulogu investitora, pa je tako prodana tvrtka "Piel" na vrhuncu uspješnog poslovanja, a kupljen "Quatro company" s kojim se ušlo u stanogradnju.

U biznis je uključio i svoju sinove pa se na tržištu sve češće pojavljivala obitelj Pulić koja je, među ostalim, 2018. godine kupila bivšu zgradu Rektorata Sveučilišta u Splitu u Livanjskoj ulici, gdje su otvorili hotel "Fermai!", piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 02:29