MATO FRANKOVIĆ

‘Nakon zanemarivanja juga Hrvatske od strane prethodnih Vlada, konačno imamo jednu koja o njemu brine‘

‘Pokušaj prikazivanja ovog projekta kao unutarstranačkog sukoba i mog protivljenja predsjedniku Vlade najobičniji je plod mašte pojedinaca‘

Mato Franković

 Bozo Radic/Cropix

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković na svom se Facebook profilu očitovao o brzoj cesti Osojnik - Grad - Zračna Luka i javnim raspravama koje se o njoj vode, piše Dubrovački vjesnik.

- Posljednjih desetak dana traju otvorene javne rasprave o projektu brze ceste Osojnik - Grad - Zračna Luka. Sve rasprave do sada bile su vrlo konstruktivne i pokazale su kako smo svi suglasni oko toga da nam je brza cesta potrebna, ali imamo različita mišljenja oko trase predložene od strane izrađivača, odnosno o tome kuda bi zapravo trasa trebala ići.

Iako nitko od političkih aktera u ni jednom trenutku nije rekao “lomit ćemo preko koljena i cesta će ići predloženom trasom i gotovo” pojedini mediji se služe neistinama i pokušavaju prikazati ovu konstruktivnu raspravu kao sukob u HDZ-u i moje protivljenje predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću i županu Nikoli Dobroslaviću. I jedno i drugo je apsolutna neistina. Naime, u razgovoru s predsjednikom Vlade o navedenoj temi više puta je sam Predsjednik istaknuo kako je potrebno postići dogovor na lokalnoj razini oko trase ceste, a koji će zastupati najbolje interese stanovnika krajnjeg juga Hrvatske. Na jednak način je komunicirao i župan Nikola Dobroslavić kako na zboru građana tako i na predstavljanju studije. U nijednom trenutku nitko nije izrekao “cesta mora ići preko Omble i gotovo”.

Po prvi put imamo Vladu RH i predsjednika Vlade koji žele izgradnju brze ceste i koji su spremni osigurati potrebna financijska sredstva za realizaciju ovog iznimno važnog projekta. Nakon zanemarivanja juga Hrvatske od strane prethodnih Vlada konačno imamo Vladu RH koja brine i koja kontinuirano ulaže u brojne projekte vrijedne više stotina milijuna eura, kako u našem Gradu tako i na cijelom jugu Hrvatske. Stoga pokušaj prikazivanja, ovog za sve nas iznimnog važnog projekta, kao unutarstranačkog sukoba i mog protivljenja predsjedniku Vlade najobičniji je plod mašte pojedinaca koji to rade ciljano, ali ne kako bi našim sugrađanima bilo bolje i ne s ciljem da se ova cesta izgradi, nego upravo suprotno.

Jer kako dozvoliti HDZ- u još jedan uspjeh nakon povezivanja juga Hrvatske i izgradnje brze ceste kroz Pelješac - pojedinci bi teško preživjeli da zamislite HDZ-ova vlada izgradi i brzu cestu Osojnik - Grad - Zračna Luka. Nakon završenih rasprava u Gradu i u Župi Dubrovačkoj uvjeren sam kako je sada apsolutno jasno za koju trasu se zalažemo i očekujem kako će se vrlo brzo početi raditi na trasi brze ceste koja je prema izrečenom na zborovima građana u Gradu i Župi dubrovačkoj i na javnoj raspravi prihvatljiva stanovnicima ovih područja - na svom Facebook profilu napisao je Mato Franković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:04