GUBITAK PAMĆENJA?

Nalaz liječnika: Mladić je sposoban za suđenje! U Haagu ga očekuju sutra ili preksutra!

'Mladić će biti 'diskretno' prebačen u Haag, kako bi se izbjegle demonstracije i nasilje', rekao je Vekarić
(FILES) A picture taken on August 10, 1993 shows the commander of the Serbian forces in Bosnia General Ratko Mladic (C) arriving at Sarajevo airport to negotiate the withdrawal of his troops from Mount Igman. Serbian authorities have arrested a man believed to be the former Bosnian Serb military chief Ratko Mladic, broadcaster B92 reported on May 26, 2011. A man known as Milorad Komadic, who is believed to be Mladic, was arrested and authorities are currently carrying out tests to confirm his identity, the radio station reported.PHOTO FILES / GABRIEL BOUYS
 AFP

ZAGREB - Sudski liječnik zaključio je da je Ratko Mladić sposoban za suđenje jer njegovo zdravstveno stanje ne zahtijeva bolničko liječenje, izjavio je danas Mladićev sin Darko, koji je novinarima ispred Specijalnog suda pročitao zaključak liječnika.

Gubitak pamćenja

- Međutim, pregledom je dijagnosticiran psihoorganski sindrom, što znači gubitak spoznajne sposobnosti i sposobnosti pamćenja, a što je suprotno sa zaključkom izvedenim iz dijagnoze - rekao je Darko Mladić i dodao da su liječnici ustanovili kako njegov otac boluje od više kroničnih bolesti. Mladićev sin ocijenio je kako on neće u ponedjeljak biti izručen Haaškom tribunalu, jer odvjetnik Miloš Šaljić šalje žalbu na rešenje o njegovu izručenju.

SPECIJAL: Sve o uhićenju Ratka Mladića pročitajte ovdje

U međuvremenu, haaški tužitelj Serge Brammertz razmatra nekoliko mogućnosti za suđenje Mladiću. Međutim, kako je rekao Brammertz za agenciju Sense, dok Ratko Mladić ne stigne u Haag, prerano je govoriti o opsegu i kontekstu suđenja.

Prevara s Karadžićem

Sudac Mehmet Guney, koji mijenja predsjednika Haaškog suda, izjavio je da bi Mladić mogao biti izručen Haagu u ponedjeljak ili utorak.

Zamjenik tužitelja za ratne zločine Srbije Bruno Vekarić pak očekuje da bi suci o žalbi na Mladićevo izručenje mogli odlučiti u utorak.

Vekarić je za New York Times Transfer rekao da će Mladić biti “diskretno” prebačen u Haag, kako bi se izbjegle demonstracije i nasilje.

Otkrio je da su prevarili novinare kad su Radovana Karadžića prebacivali u Haag: medijima je bilo najavljeno da će se s aerodroma voziti u konvoju vozila, a ustvari je bio prebačen običnim automobilom.

Radovan Karadžić izručen je Haagu devet dana nakon što je u Beogradu objavljeno da je uhićen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 18:54