NAPADAČE JOŠ UVIJEK TRAŽE

NAPAD NA SRBE U UZDOLJU OKARAKTERIZIRAN KAO KAZNENO DJELO IZAZIVANJA NEREDA Počiniteljima prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora

 Nikša Stipaničev / CROPIX

Napad na više osoba - goste kafića u Uzdolju pokraj Knina okarakteriziran je, nakon konzultacija policije i Općinskoga državnog odvjetništva, kao kazneno djelo izazivanja nereda, izvijestili su u subotu iz šibenske policije.

Počinitelji napada su još nepoznati, a napadače će se teretiti za kazneno djelo izazivanja nereda i prijeti im od šest mjeseci do pet godina zatvora.

"Počiniteljima napada tako prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora", izjavila je glasnogovornica Policijske uprave (PU) šibensko-kninske Marica Kosor.

Prema Kaznenom zakonu, za 'obično' izazivanje nereda prijete do tri godine zatvora, a ako je ono počinjeno iz mržnje, tada prijeti kazna do pet godina zatvora.

Odmah nakon napada, policija je još nepoznate maskirane počinitelje počela tražiti zbog kaznenih djela nasilničkoga ponašanja, nanošenja tjelesnih ozljeda i oštećenja tuđe stvari.

Ali, kako su objasnili u šibenskoj policiji, nakon konzultacija s Državnim odvjetništvom, zaključeno je kako su sva ta tri kaznena djela sadržana u kaznenom djelu izazivanja nereda.

U napadu maskiranih osoba na goste kafića u Uzdolju u srijedu, 21. kolovoza, koji su gledali utakmicu "Crvene zvezde" i "Young Boysa", lakše je ozlijeđeno više osoba, a najteže je stradao 17-godišnjak koji je neko vrijeme bio zadržan na liječenju u kninskoj bolnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:44