SVI S DOSJEOM

Napadač koji je Ivoševića udario šakom s dilerom bježao policiji u BMW-u, speed izbacio iz vozila

Sustigli su ih nakon par ulica te su sve osobe koje su se nalazile u vozilu doveli u službene prostorije kako bi se provelo kriminalističko istraživanje

Iz BMW-a je suvozač, dok su bježali od policije, izbacio paketić amfetamina

 /Pu Sd/ Cropix

Osim dilera amfetamina I.D.K.(22), zatim vozača bez vozačke dozvole L.M. (25), u BMW-u kojeg su na predjelu Neslanovca u Splitu zaustavili policajci i pronašli drogu, nalazio se još jedan muškarac s dosjeom: D.Ž.(25). Osim po nizu nedjela, zbog kojih je poznat policiji, javnosti je poznat otkada je napao i udario šakom zamjenika gradonačelnika Splita Bojana Ivoševića u rujnu prošle goidne.

Ekipa iz BMW-a je uhićena u ponedjeljak navečer nakon što su pokušali pobjeći policajcima Jedinice specijalne i interventne policije Split, koji su ih zaustavljali oko 18 sati u Ulici Domovinskog rata. Tijekom potjere policajci su vidjeli da je osoba koja sjedi na mjestu suvozača kroz prozor bacila vrećicu.

Sustigli su ih nakon par ulica te su sve osobe koje su se nalazile u vozilu doveli u službene prostorije kako bi se provelo kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je da je u vrećici odbačenoj kroz prozor nalazi 170 grama amfetamina speed, a osim toga je pronađeno 32 grama marihuane i tri tablete MDMA tzv. čisti ecstasy.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da droga pripada suvozaču I.D.K. koji je prijavljen za neovlaštenu prodaju i stavljanje u promet. Predan je pritvorskom nadzorniku, a već je otprije osuđen zbog dilanja speeda na godinu dana maloljetničkog zatvora.

Uhićen je u rujnu 2020. godine u Splitu s dva kilograma amfetamina speed, kojeg je držao u frižideru, i malo više od 100 grama marihuane. Osuđen je početkom 2021. godine, a kako je u vrijeme uhićenja bio mlađi punoljetnik, imao je pravo na maloljetnički zatvor.

image

Speed i marihuana

/Pu Sd

Također je u ljeto 2019. godine uhićen zbog dilanja marihuane i kokaina, ali su tada kod njega nađene manje količine. Što se tiče vozača iz BMW-a, L.M., nad njim je nakon provedenog istraživanja utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je upravljao vozilom, iako nije stekao pravo na samostalno upravljanje.

Mladiću je naime, ukinuta i oduzeta vozačka dozvola, a nije ponovno položio vozački ispit, te je upravljajući BMW-om počinio prekršaj Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Radi toga je uz optužni prijedlog priveden na općinski prekršajni sud.

U vozilu su bila još dvojica: D.Ž. i N.L.(20), od kojih ni jedan ni drugi nisu te večeri “zaradili” prijavu. Prvi od njih nije dugo na slobodi pošto je u rujnu prošle godine završio u istražnom zatvoru nakon što je uhićen zbog prijetnji dogradonačelniku Bojanu Ivoševiću.

Napad se dogodio na Kruševića gumnu početkom rujna 2022. godine kada je udarcem šakom zadao dogradonačelniku lakše tjelesne ozlijede. Policija je za njim tragala 20 dana, a nakon uhićenja je prijavljen za prijetnje i određen mu je istražni zatvor iz kojeg je u međuvremenu pušten da se brani sa slobode.

Društvo s kojim je bio u BMW-u ne začuđuje s obzirom na to da u svom dosjeu, osim navedene prijetnje, ima kaznena djela zlouporabe opojne droge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:01