NALAZ OBDUKCIJE

Napadači su Miroslava Tunjića (17) teško ozlijedili, a ubio ga je udar automobila

ŽUPANJA, VUKOVAR - Miroslava Tunjića, 17-godišnjaka iz Županje, napadači su u Gradištu u noći sa subote na nedjelju teško ozlijedili, no smrt su prouzročile ozljede od udara automobila koji ga je, pretučenog, pregazio na cesti.

- Ustanovljene su teške ozljede glave i nagnječenje mozga za koje se pretpostavlja da su nastale u napadu, a smrt su prouzročile teške ozljede prilikom naleta automobila - rekao je istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru Milan Kojić. Obdukcija je obavljena na Odjelu patologije vukovarske Opće bolnice.

Tragedija u kojoj je izgubljen mladi život odigrala se u noći sa subote na nedjelju, oko pola sata poslije ponoći, na cesti u središtu sela Gradište nedaleko od Županje. Mladi Županjac pretučen je ostao ležati na cesti kada je na njega, dok u selu nije radila javna rasvjeta, naletio automobil i pregazio ga.

Ozljedama je podlegao u 4,05 sati u Općoj bolnici Vinkovci. Policija je uhitila i u istražni centar Županijskog suda Vukovar u ponedjeljak navečer privela Gorana Evića (21) i Antuna Matkovića (19), uz prijavu zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela teško ubojstvo u pokušaju i ne pružanje pomoći.

Nakon saslušanja, a Ević i Matković nisu iznosili obranu, istražni sudac Slavko Teofilović odredio im je 48-satno zadržavanje. Priveden je bio i Ivan Stapić (24), vozač Mazde 6 kojom je 17-godišnjak pregažen na cesti u Gradištu, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće.

Stapić je iznio svoju obranu, i nakon saslušanja je pušten. Od tragično stradalog Miroslava Tunjića obitelj i prijatelji oprostit će se na pokopu u srijedu u 15 sati na Gradskom groblju u Županji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 13:05