DAMIR KAJIN

'Napali su me ucjenjivači. Puhao sam i šta sad? Sve što sam pio, ja sam platio'

Sa 1,05 promila u krvi Kajin je zaradio prijave za prometnu nesreću i remećenje javnog reda i mira
 Goran Mehkek / Hanza Media

IDS-ov disident, bivši potpredsjednik te stranke i dugogodišnji saborski zastupnik Damir Kajin u subotu je u alkoholiziranom stanju svojim automobilom udario u drugi parkirani automobil. Nakon toga je vikao na vozača te zaradio prekršajne prijave za narušavanje javnog reda i mira i vožnju u alkoholiziranom stanju.

Dogodilo se to na parkiralištu u Buzetu oko 20.50 sati. Kajin je izlazio s parkirališnog mjesta Nissanom pulske registarske oznake a da se, prema policijskom izvješću, prethodno nije uvjerio da tu radnju može obaviti bez opasnosti za druge sudionike i imovinu. Pritom je udario u parkirani automobil Honda dubrovačke registarske oznake. Kada je na mjesto događaja stigla policija, obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,05 promila.

Protiv Kajina je pokrenut prekršajni postupak zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

- Bila je berba grožđa, puhao sam i šta sad? Bilo bi bolje da se testira pola gradskog i županijskog poglavarstva na droge. Na kraju krajeva, ja piće plaćam svojim novcem, vozim svoj auto, a ne službeni, ne bježim, čekam policiju - rekao nam je Damir Kajin, poručivši da bi nam bilo bolje da pišemo o kriminalu, pljački i političkoj korupciji u Istri. Kajin tvrdi da nije bilo nikakve štete, osim nekoliko ogrebotina, a izrazio je sumnju da je četvorka s kojom se sukobio na parkiralištu, u stvari, ucjenjivači.

- Ništa ne mogu tvrditi, ali imam takav dojam, da se bave iznuđivanjem u takvim situacijama. Automobil je bio parkiran na krajnje neprimjeren način, a druga dva automobila, koja su formirala lijevak, odmah su nestala. Na kraju su se sva četvorica okomila na mene, počeli vikati da će zvati policiju. Jedan je prijetio da će me udariti u pleksus. Taj mi je kasnije rekao: “Sve snimam, poslat ću sve na Index”. Ja sam im rekao da ih može biti stid, neka se u Buzetu ponašaju kao ja u Rijeci, odakle su, pretpostavljam, oni - ispričao nam je Kajin, a na pitanje zašto je sjeo za volan pod utjecajem alkohola odgovorio je - “Šta to tebe briga”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:56