INCIDENT

Napao Sandru Benčić u Petrinji: ‘Nije ovo Banija, ovo je Banovina! Niste bili u stanju voditi ni obrt, a zna se koliko ste studirali...‘

Muškarac, koji se predstavio kao hrvatski branitelj, optužio je Sandru Benčić da ne može voditi državu

Arhiva

 Ronald Goršić/Cropix

Predstavljanje kandidata Možemo u 7. izbornoj jedinici prekinuo je u srijedu muškarac, koji se predstavio kao hrvatski branitelj, optuživši Sandru Benčić da ne može voditi državu jer ‘nije znala voditi obrt i studirala je 18 godina‘, pa je predstavljanje nastavljeno nakon pet minuta.

- Nije ovo Banija, ovo je Banovina. Što vi možete? Ne možete. Kako mislite voditi državu ako niste bili u stanju voditi obrt i kad se zna da ste studirali 18 godina, rekao je Sandri Benčić Ivo Vranić, koji se ustvrdio da je branitelj i da nije član ni jedne stranke.

No, u Možemo mu baš nisu povjerovali.

- Ovo je uobičajeni način napada i opstruiranja, ljudi iz HDZ-a nastoje diskreditirati Možemo i mene ponavljanjem rečenica Andreja Plenkovića, koje izgovaraju u nedostatku političkog sadržaja, ustvrdila je Benčić nakon što je čovjek otišao.

Benčić je potom razjasnila dužinu svog studiranja.

- Moj je otac ostao bez posla, kad sam nakon pet godina studiranja apsolvirala otišla sam raditi. Nakon 10 godina vratila sam se na studij i diplomirala. Mnoge kolegice i kolege imali su istu sudbinu, tijekom srednje škole i studija morali smo raditi jer nismo rođeni sa ‘zlatnom žicom‘. Oni koji su rođeni s tom žlicom neka si ju stave opet u usta i šute. Ovako se ne vodi kampanja, nego programskim rješenjima.

Za Baniju Možemo traži bolju prometnu povezanost i poseban naglasak stavlja na razvoj poljoprivrede, poručile su Benčić i Draženka Polović, nositeljica liste u 7. izbornoj jedinici.

- Taj kraj je osiromašen u ratu i deindustrijalizaciji nakon rata, onda je postalo još gore nakon potresa, a obnova ni izbliza nije gotova. Mi možemo revitalizirati Baniju, poručile su kandidatkinje.

Benčić je također naglasila da HDZ-ovci nikada neće dobiti potporu od Možemo jer ih smatraju klijentelističkom, koruptivnom grupacijom koja je zauzela sve strukture u zemlji. Možemo je spremno participirati u Vladi od centra na lijevo, a sigurno neće ući u Vladu u kojoj bi bili Most i Domovinski pokret.

- Ako budemo morali dati drugu vrstu podršku da skinemo HDZ s vlasti, o tome ćemo odlučiti nakon izbora, ali sigurno nećemo ni na koji način donijeti odluke koje bi išle u korist HDZ-a, kaže Benčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:06