SUĐENJE INA-MOL

NAPETO NA SUĐENJU SANADERU Prodanović i Sloković nisu došli na raspravu, pa mu sutkinja dodijelila odvjetnika, bivši premijer poludio

 
 CROPIX

ZAGREB - Nastavak suđenja u slučaju Ina-Mol gdje su danas trebali svjedočiti Davor Štern i Damir Vanđelić odgođen je na Županijskom sudu nakon što se na suđenju nisu pojavili odvjetnici Ive Sanadera, Čedo Prodanović i Jadranka Sloković.

Čedo Prodanović neposredno prije početka rasprave javio je da ne može doći jer ima operaciju koljena, dok je Jadranka Sloković javila da ima temperaturu i visoku sedimentaciju i tijekom dana će dostaviti liječničku dokumentaciju.

Predsjednica sudskog vijeća Maja Štampar Stipić zato je odlučila Sanaderu odrediti odvjetnika po službenoj dužnosti, smatrajući kako je riječ o nekoj vrsti opstrukcije.

Zagreb, 080119.
Zupaniski sud na Zrinjevcu.
Nastavk sudjenja bivsem premjeru Ivi Sanaderu u slucaju Ina- Mol.
Na fotografiji: Davor Stern.
Fot: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadic / CROPIX
Davor Štern i Damir Vanđelić

- Zastara za drugookrivljenoga (Hernadi op.a.) u ovom predmetu nastupa jako brzo, upozorila je sutkinja.

Sanader je na postavljanje odvjetnika po službenoj dužnosti burno reagirao.

- Odluka suda da mi se dodijeli branitelj po službenoj dužnosti apsolutni je presedan jer moji odvjetnici u devet godina koliko traje ovaj progon niti jedanput nisu izostali. Kao što je javnosti poznato, ja sam izostajao s rasprava zbog bolesti, no moji branitelji nisu. Budući je njihov izostanak u potpunosti opravdan, ne razumijem kako je moguće na temelju jednog izostanka odrediti branitelj po službenoj dužnosti. Smatram kako mi se krše ustavna prava, pravo na pošteno i pravično suđenje, jer kako će branitelj po službenoj dužnosti u 10 dana spremiti za spis koji ima više od 10.000 stranica. Odbacujem da me netko takav brani, rekao je.

Zagreb, 040219. 
Zupanijski sud.
Zrinjevac.
Sudjenje bivsem premijeru Ivi Sanderu u aferi Ina Mol.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Sanaderu se pridružila i odvjetnica drugookrivljenog Zsolta Hernadija, Laura Valković koja je rekla kako spis ima preko 10.000 stranica i da rok od 8 dana ne može fizički pročitati toliko stranica.

Sutkinja je uzvratila kako će na iduću raspravu, koja je zakazana za 19. veljače, doći i Prodanović i Sloković, a da se odvjetnik može paralelno upoznavati s predmetom tako da se izbjegnu moguće opstrukcije, odnosno odgađanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:16