ŽUPAN ODBIO POZIV

Napeto u HDZ-ovoj utvrdi: Plenkovićev izaslanik zbog Milanovića otkazao dolazak na slavlje

Marušić je Rovišće trebao posjetiti kao župan, ali i kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića

Zoran Milanović, Marko Marušić

 Damjan Tadic/Cropix

Bjelovarsko- bilogorski župan Marko Marušić (HDZ) izvijestio je u srijedu da zbog dolaska hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića na proslavu Dana općine Rovišće neće sudjelovati na toj proslavi.

Marušić je Rovišće trebao posjetiti kao župan, ali i kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

HDZ-ov župan smatra da bi se od predsjednika Milanovića trebalo distancirati "cijelo društvo".

"Držim da bi se cijelo naše društvo trebalo distancirati od tog čovjeka koji svakodnevno laže, vrijeđa, širi mržnju i razdor među nama", napisao je Marušić na svojoj Facebook stranici.

Neprihvatljivo mu je, kaže, sudjelovati na obilježavanju općine, pa makar ona bila i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, "gdje glavnu riječ ima čovjek koji koketira s udbašima, a Ukrajince koji brane goli život smatra krivcima za rusku agresiju".

"Znam, neki će reći, ali on je izabrani predsjednik, što je točno. Međutim, nije li smisao izbora da izaberemo najbolje među nama? Ako se tako ponašaju najbolji među nama, onda je naša budućnost upitna. No, ja još uvijek čvrsto vjerujem da je naša budućnost vedra, a da je on samo jedna tužna epizoda”, ustvrdio je Bjelovarsko-bilogorski župan.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković prošlog je tjedna izjavio kako Vlada prekida bilo kakvu komunikaciju sa Zoranom Milanovićem, osim one pismene, a kao što se i očekivalo bojkotu predsjednika pridružili su se i lokalni HDZ-ovi dužnosnici. Plenković je bojkot najavio nakon predsjednikovih izjava u kojima je Vladu nazvao korumpiranom, za HDZ izjavio da su banditi, dok je za Plenkovića rekao da je udbaški gojenac.

No, poziv iz Rovišća stigao je prije nego što je šef Vlade prekinuo svu komunikaciju s predsjednikom.

Načelnik Rovišća Slavko Prišćan (HDZ) rekao je u razgovoru za Jutarnji da ta općina svake godine poziva predsjednika Republike i druge visoke dužnosnike na proslavu Dana općine, no ovo je prvi puta da se predsjednik odazvao.

Dodao je i da je poziv upućen prije nego što je predsjednik Milanović "izvrijeđao HDZ" te da ga "vjerojatno ne bi pozvao nakon tog incidenta".

Ni Totgergeli, izaslanik predsjednika Sabora, neće u Rovišće

Saborski zastupnik Miro Totgergeli (HDZ) koji je kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora trebao u srijedu sudjelovati na proslavi Dana općine Rovišće potvrdio je da zbog dolaska predsjednika države Zorana Milanovića na proslavu neće biti tamo.

„Ispostavilo se da danas imam 'važnijeg posla' na Markovom trgu“, poručio je zastupnik te naglasio kako je zbog predsjednikovih izjava odlučio da „jednostavno tog čovjeka ne želi sresti u životu i ne želi s njim imati nikakve dodirne točke“.

HDZ-ov zastupnik kaže da je predsjednik u svojim istupima „već odavno prešao granicu normalnog ponašanja“ i da kao čovjek osjeća sram što takva osoba obnaša tu časnu dužnost.

Dodaje i kako je predsjednik ovih dana otišao još dalje.

„Međutim, ovih dana ide i nekoliko koraka dalje i 220 tisuća članova HFZ-a naziva bandom i svodi na zalijepljenu žvakaću gumu na Glavnom kolodvoru u Zagrebu to je za mene kao člana HDZ-a od 1990. godine apsolutno neprihvatljivo i krajnje uvredljivo“, naglašava Totgergeli.

Stoga je, dodaje, „odlučio da tog čovjeka jednostavno ne želi sresti u životu i ne želi s njim imati nikakve dodirne točke“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 19:44