ZORAN MILANOVIĆ

‘Napokon je i Plenković rekao jednu istinu. Da, vojska je naša. Ali ona ne patrolira ulicama...‘

‘Sva odgovornost za (ne)postupanje policije u Borovu selu vodi do Vlade kojom ravnaju Plenković i Pupovac‘, poručio je Milanović
Zoran Milanović
 Vlado Kos/Cropix

Predsjednik Republika Zoran Milanović oglasio se na svojoj službenoj Facebook stranici gdje je komentirao izjavu premijera Plenkovića koji se danas popodne osvrnuo na postupanje policije povodom incidenta u Borovu selu.

Plenković je, podsjetimo, rekao da "policija nije Plenkovićeva ili Pupovčeva, kao što vojska nije Milanovićeva" te je dodao da kod njih nema prioriteta ili ovlasti nego se samo postupa po zakonu.

Milanović se u jednom dijelu složio s premijerom, ali ga potom prozvao da "nije pustio policiju da radi svoj posao".

Status predsjednika Milanovića u nastavku prenosimo u cijelosti.

- Napokon je Plenković rekao i jednu istinu: da, vojska je NAŠA, to je Hrvatska vojska. Tu je da čuva cjelovitost i suverenitet naše države i kao vrhovni zapovjednik učinit ću sve da ostane hrvatska, ponosna i profesionalna, iznad svake politike. I tu staje sva istina iz Plenkovićevih usta.

Hrvatska vojska ne patrolira ulicama. Za sigurnost, red i mir naših građana zadužena je hrvatska policija kojom upravljaju Plenković i njegov ministar. A za njih je sramotni događaj u Borovu selu prijepodne bio kršenje javnog reda i mira, a popodne postao javno poticanje na nasilje i mržnju. Valjda nakon što im je Pupovac to prinio pozornosti. Dakle, sva odgovornost za (ne)postupanje policije u Borovu selu vodi do Vlade kojom ravnaju Plenković i Pupovac, umjesto da policiju puste da radi svoj posao po zakonu i bude NAŠA.

Nakon pet godina vladanja, eto, spomenuo se Plenković i spomenika Šoškočaninu. Ali opet ne u namjeri da pokrene njegovo uklanjanje, prije će biti da osnuje još jedno povjerenstvo koje će na koncu utvrditi kako se i mauzolej neplivača Šoškočanina tamo iznimno može koristiti u komemorativne svrhe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 05:02