MOGUĆI PLJUSKOVI

Napokon je stiglo osvježenje, ali meteorolozi nemaju dobru vijest: Evo kad stiže novi toplinski val

Moguće je malo kiše ili poneki pljusak, ponajprije u gorju. Temperatura do 28 na kopnu, a do 32 na moru
Kiša u Zagrebu
 Nera Simic

Iako jutros na zapadu zemlje ima umjerene pa i povećane naoblake, pretežno vedro je na krajnjem jugu i u dijelu unutrašnjosti, piše N1.

Uglavnom sunčano bit će i u nastavku dana, iako treba računati i na moguće pljuskove, i to prije svega, u dijelovima unutrašnjosti.

Subota će biti većinom suha i sunčana, no u nedjelju ponovno raste vjerojatnost za kišu i pljuskove, i to osobito prema kraju nedjelje i u noći na ponedjeljak.

Novi tjedan počet će kišom i pljuskovima, i to lokalno obilnijim, u dijelovima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu.

Iako će novi tjedan početi nestabilno, čini se da bi već u nastavku tjedna mogli ući u treći ovogodišnji toplinski val.

Vjetar otežava promet

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), izvijestio je u petak ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

Promet je srednjeg intenziteta na većini cesta, a povremeno pojačan na gradskim prometnicama i obilaznicama, pojedinim dionicama autocesta, na prilazima turističkim središtima u Istri i duž jadranske obale, pojedinim graničnim prijelazima i trajektnim lukama i pristaništima.

U vrijeme pojačanog prometa mogući su vožnja u kolonama i povremeni zastoji na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi.

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u subotu od četiri ujutro do 14 sati te u nedjelju od 12 do 23. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:57