ZARADILI OPTUŽNICE

Napravili rupu u zaštitnoj ogradi pa ukrali više od kilometar bakrenog električnog kabela

Muškarci stari 27, 28, 39 i 62 godine terete se za tri teške krađe 14 kolutova kabela, od kojih je jedna ostala na pokušaju

Policija (ilustrativna fotografija)

 Mario Pusic/CROPIX

Nešto više od kilometar bakrenog visokoenergetskog električnog kabela "ishlapilo" je iz kruga tvrtke u Božjakovini tijekom lipnja 2021., a nakon godine i pol Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici podignulo je optužnicu protiv četvorice "štovatelja" sekundarnih sirovina, točnije bakra. Tužiteljstvo tereti muškarce stare 27, 28, 39 i 62 godine za tri teške krađe 14 kolutova kabela, od kojih je jedna ostala na pokušaju.

- Okrivljenike se tereti da su, zajednički i po prethodnom dogovoru, od 3. lipnja 2021. do 7. lipnja 2021. u Božjakovini, u cilju da dođu do bakra, došli do zaštitne ograde trgovačkog društva i uporabom podesnog predmeta napravili otvor u ogradi kroz koji su ušli u krug trgovačkog društva iz kojeg su uzeli 11 korištenih drvenih koluta s namotanim bakrenim visokoenergetskim električnim kabelima (ukupna dužina 1180 metara) u vrijednosti od 117.485,86 kuna - kažu iz virovitičkog tužiteljstva.

Optužnicom četvorku još terete i da su s 14. na 15. lipnja 2021. preskočili zaštitnu ogradu i ušli u krug tvrtke te odnijeli sa sobom još tri koluta bakrenih kabela ukupne vrijednosti od 25.107,89 kuna.

Također, 20. lipnja 2021. osumnjičeni su s dva osobna automobila došli na parkiralište trgovačkog centra, a potom i do zaštitne ograde drugog trgovačkog društva i, dok su prvookrivljenik i trećeokrivljenik pazili da netko ne naiđe, drugookrivljenik i četvrtookrivljenik su uporabom podesnog predmeta prerezali žičanu ogradu te ušli u krug trgovačkog društva iz kojeg su uzeli drvene kolute s bakrenim visokoenergetskim kabelom. Kolute su iznijeli kroz otvor na ogradi, ali ih nisu uspjeli odnijeti jer su ih u tome, zaključilo je tužiteljstvo, spriječili policijski službenici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:05