VREMENSKA PROGNOZA

Narančasto upozorenje za olujno jugo, bit će i obilne kiše... A u srijedu - nova velika promjena!

Najviša dnevna temperatura većinom između 11 i 16 °C, na istoku i malo viša...

Jugo u Splitu

 Josko Ponos/Cropix

Promjenjivo, u središnjim i istočnim krajevima i pretežno oblačno, povremeno s kišom. U prvom dijelu dana u Dalmaciji mjestimice obilni pljuskovi praćeni grmljavinom. U planinama još je ujutro moguć snijeg. Najmanje kiše na sjevernom Jadranu. Vjetar većinom slab, na krajnjem istoku umjeren jugoistočni u okretanju na jugozapadni. U Dalmaciji jako i olujno jugo u slabljenju i okretanju na umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom između 11 i 16 °C, na istoku i malo viša, tako glasi prognoza DHMZ-a za ponedjeljak, 11. ožujka.

Zbog olujnih udara juga, obilne kiše i mogućih grmljavinskih nevremena u srednjoj i južnoj Dalmaciji, na snazi je i narančasto upozorenje Meteoalarma.

"Na kopnu u utorak promjenjivo oblačno, ponegdje s kišom, pa i u obliku kratkotrajnih pljuskova. U srijedu i četvrtak djelomice sunčano, a malo kiše u srijedu još može pasti uglavnom na istoku. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni.

Na Jadranu u utorak i dalje promjenjivo, ponegdje uz pljuskove. U srijedu i četvrtak uglavnom suho te djelomice sunčano, pa i sunčanije. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni.", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

image

Vrijeme 11.3.2024.

Screenshot HRT
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 23:13