PROBLEMI NA GRANICI

'NAŠ ELEKTRIČNI SUPERAUTO S CARINE SE VRATIO IZGREBAN!' Šok za inovatora Rimca u Saudijskoj Arabiji

Detaljna inspekcija završena je tek nakon što se u rješavanje problema uključilo i Ministarstvo vanjskih poslova
 Facebook / Arhiva CROPIX

DUBAI - Mate Rimac suočio sa neočekivanim problemima kada je pokušao svoj električni superautomobil Rimac One plasirati na dva sajma na Bliskom istoku. Njegov automobil zaglavio je na carini, proveo je tri tjedna na provjerama, zbog čega su propustili oba sajma i održavanje probnih vožnji za dva potencijalna kupca, a automobil je s carine vraćen prljav, prekriven ptičjim izmetom, i prepun ogrebotina, javlja Dnevnik.hr.

- Uglavnom su neki zakon za privremeni uvoz promijenili baš u tih tjedan dana dok je naš auto stajao u carini i neki papiri kao ipak nisu bili u redu (što mi nismo mogli znati jer su svi papiri koji su kolali bili na arapskom) i auto nije stigao na sajam. Ja sam 12.02. sam k'o pas, bez auta, usred Saudijske Arabije i blizu živčanog sloma dočekao svoj 25. rođendan', opisuje svoj očaj Rimac.

Nisu odustali, te su pokušali barem stići na drugi sajam, no prije utovara auta na brod, carina je odlučila raditi detaljnu inspekciju, koja je trajala tjednima, a završena je tek nakon što se u rješavanje problema uključilo i Ministarstvo vanjskih poslova i Ambasada u Katru.

- Danas smo ga ugledali - punog prašine, ogrebotina i ptičjeg izmeta, iako je bio u zatvorenoj prikolici i kontejneru (no očito nije cijelo vrijeme). Rezultat svega ovog je ogromna šteta - dva propuštena sajma (potencijalno vrlo uspješna za nas), dva sigurna kupca izgubljena (odustali od kupnje zbog odgađanja testne vožnje), nepotrebni visoki troškovi, oštećen prototip auta i bicikla kao i živci svih uključenih. Da ne spominjem svoje vrijeme, rekao je Rimac za Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:44