VIŠE OD NAVIJAČA

Naš fotoreporter s Mosora je snimio ‘splitski vulkan‘, ove fotografije će ući u povijest!

Vatromet i bakljada plamtjeli su i iznad drugih dijelova grada te je Split za vrijeme njegova trajanja bio okupan u svjetlosti
Pogled na bakljadu i vatromet iz naselja Gornje Sitno
 Zvonimir Barisin/Cropix

Spektakularnim vatrometom i bakljadom koja je počela točno u ponoć u utorak na večer u Splitu je obilježena 70. godišnjica osnutka navijačkog kluba Hajduka "Torcida."

Posebno spektakularni prizori bili su iznad Rive gdje je vatromet obasjavao i kopneni i morski prostor, a odbljesci vatrometa su se zrcalili u moru.

image
Zvonimir Barisin/Cropix
image
Zvonimir Barisin/Cropix
image
Zvonimir Barisin/Cropix
image
Zvonimir Barisin/Cropix

Vatromet i bakljada plamtjeli su i iznad drugih dijelova grada te je Split za vrijeme njegova trajanja izgledao kao da se kupa u svjetlosti.

Tako se fotoreporter Cropixa Zvonimir Barišin popeo na južnu padinu Mosora, točnije u mjesto Gornje Sitno, i snimio fantastične prizore 'splitskog vulkana'. Zanimljivo, i na Mosoru, ali i u drugim mjestima oko Splita, kiša je lijevala kao iz kabla, a zanimljivo u samom gradu tijekom vatrometa vrijeme je bilo idealno za vatromet.

image
Zvonimir Barisin/Cropix
image
Zvonimir Barisin/Cropix
image
Zvonimir Barisin/Cropix
image
Zvonimir Barisin/Cropix

Navijački klub "Torcida" osnovan je 28. listopada 1950. godine po uzoru na brazilske navijačke skupine, a na inicijativu dalmatinskih studenta u Zagrebu Vjenceslava Žuvele, Ante Ivaniševića, Šime Perkovića, Vlade Mikulića i Ante Dorića.

Uoči proslave 70. rođendana "Torcida" je poručila kako se još jednom želi pokazati kako Split "nema premca u obilježavanju proslava."

VIDEO: Joško Ponoš / CROPIX

"U ovih 70 godina Torcida, kao najstarija europska navijačka grupa, izrasla je u pokret koji nadmašuje navijačke okvire, i danas s ponosom ističemo naš doprinos društvenoj zajednici. Kad god je trebao, Torcida se prva odazvala, bilo da se radilo o humanitarnim akcijama, darivanju krvi ili sprječavanju prirodnih katastrofa, Torcida je uvijek na prvoj crti," poručili su iz Torcide.

Također, su istaknuli kako u noći u kojoj slavi 70 godina svojeg postojanja "utkana je naša nemjerljiva ljubav i vjernost prema Hajduku i našem gradu."

"U toj noći utkani su svi kilometri koje smo prošli zbog voljenog kluba, sve naše fešte i pobjede," poručila je "Torcida."

VIDEO: Božidar Vukičević, Nikola Vilić / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2023 12:05