'IMAMO SVE UVJETE'

'NAŠ GRAD JE IDEALNO MJESTO ZA NACIONALNI STADION, SVE JE BLIZU!' Izjava Plenkovića ponovno oživjela san, odmah se javio gradonačelnik Velike Gorice

 
Gradolnačelnik Velike Gorice Dražen Barišić
 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Nakon spektakularne pobjede Hrvatske nogometne reprezentacije nad Engleskom, koja nas je lansirala u finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, ponovno je u fokus došao problem nedostatka prikladnog nacionalnog stadiona u Hrvatskoj.

Ni izbornika Zlatka Dalića u četvrtak na press konferenciji nije mimoišlo ovo pitanje, a njegov odgovor može se sažeti u - dečki zaslužuju pravi stadion, ali istina je da još uvijek nemamo uvjete.

I premijer Andrej Plenković komentirao je jučer stadion u Moskvi, kazavši da u budućnosti i Hrvatska mora pronaći dugoročno rješenje za nacionalni stadion.

- Kad, ako ne sada? Hrvatska reprezentacija to zaslužuje, tako bi poslali poruku mladim nogometašima da se i dalje bave sportom - kazao je.

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić tom prilikom poručuje da upravo taj grad ima uvjete za gradnju.

- Iskazana namjera za gradnjom nacionalnog nogometnog stadiona ima punu potporu Grada Velike Gorice i mene kao gradonačelnika. S naše strane, a sve u koordinaciji s Vladom RH i nadležnim institucijama, učinit ćemo sve što je potrebno da se taj projekt i realizira u našem gradu - kaže Barišić.

Dodaje da ne sumnja da je Velika Gorica idealna lokacija za izgradnju nacionalnog nogometnog stadiona. Kao predosti vidi blizinu Zagreba, Zračnu luku dr. Franjo Tuđman, cestovnu i željezničku povezanost, te nove smještajne kapacitete Gorice u slučaju dolaska velikog broja navijača i igrača.

- Želim istaknuti kako smo u Velikoj Gorici posljednjih godina investirali velika sredstva u izgradnju sportske infrastrukture. Završava se izgradnja gradskog bazena, izgrađena je sportska trenažna dvorana, izgradili smo prvi u nizu fitness parkova, uređuju se sportski domovi i kombinirana igrališta u naseljima… Gradski stadion na kojem će uskoro biti završena rasvjeta, već je sada mjesto na kojem se nalazi U21 reprezentacija. Nacionalni stadion zaokružio bi sportsku infrastrukturu u gradu - zaključio je Barišić i dodao kako postoje zemljišta i prostorni planovi koji mogu realizirati projekt.

Zaključuje da samo zemljište oko sadašnjeg gradskog stadiona ima mogućnost širenja do više od 300.000 četvornih metara površine, te da je prometna infrastruktura na najvišoj razini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 12:17