TODORIĆ FILES

NAŠ NOVINAR VEĆ DANIMA PROUČAVA IZVJEŠĆE VJEŠTAKA O POSLOVANJU AGROKORA Zamolili smo ga da nam objasni kako nitko nije uoči falsificirane izvještaje

 
Ivica Todorić
 Boris Kovacev / CROPIX

Jutarnji list već danima ekskluzivno objavljuje dijelove forenzičkog financijskog vještačenja Agrokora iz vremena kada je posrnuli koncern vodila obitelj Todorić. Vještak Ismet Kamal, iz revizorske kuće KPMG, utvrdio je da su Ivica Todorić i najbliža obitelj iz Agrokora izvukli najmanje 64 milijuna kuna.

Oni su novcem kompanije pokrivali privatne troškove za, primjerice, uređenje Kulmerovih dvora dizajnerskim namještajem, letove privatnim mlažnjakom, spa tretmane, lovačke puške, odjeću...

Osim sa švicarskih računa tvrtke, privatne troškove Todorića plaćao je i hrvatski Agrokora, a u posljednjem specijalu Jutarnjem objavili smo da je vještak uspio čak tri off shore tvrtke s Djevičanskih otoka povezati s Todorićima.

Frenki Laušić, novinar Jutarnjeg lista, ovih je dana intenzivno proučavao izvješće vještaka KPMG-ja i o zaključcima svakodnevno pisao i za tiskano i za internetsko izdanje našeg lista.

U pauzi od češljanja papira o poslovanju Agrokora uspjeli smo Laušića 'privesti' pred kamere i zamolili ga da nam objasni što je sve točno financirano novcem tvrtke, kako je moguće da nitko nije uočio falsificirane izvještaje te kakve će pravosudne posljedice biti nakon cijelog ovog slučaja.

Više progledajte u priloženom videu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:10