SLUČAJ ZA UNUTARNJU KONTROLU MUPA-A

Našao novac i predao ga policiji: Nakon što se vlasnik godinu dana nije javio policija mu novac ne želi vratiti!

Zagreb, 130208.Sjediste HYPO grupe, Slavonska avenija. Banka - ilustracije.Hrpa novca, novac,novcanica, kuna. Foto: Elvir Tabakovic / CROPIX
 Elvir Tabaković / CROPIX

- Prije godinu i dva mjeseca nađem novac na cesti bez tragova čiji bi mogao biti. Predam ga policiji i danas odem da ga preuzmem jer se vlasnik nije javio. Na policiji mi kažu da novac ne mogu dobiti jer se smatra blagom i po tome pripada Republici Hrvatskoj. Ono što znam da me je policijska službenica koja je radila zapisnik o nađenoj stvari upoznala s mojim pravima. Dakle, 10% nagrade ukoliko se vlasnik javi ili cijeli iznos nakon godine ako se vlasnik ne pojavi. Sada me tjeraju da pokrenem sudski postupak i protiv policije. Molim Vladu Republike da mi odgovori. Hvala lipa, napisao je na Facebook stranici Vlade nalaznik.

Prema zakonu o vlasništvu njemu doista pripada deset posto od prometne vrijednosti pronađene stvari, a ako se vlasnik stvari ne javi u roku od godine dana tada se nađena stvar pripada nalazniku. Vlada je nalazniku odgovorila neka se javi Službi za unutarnju kontrolu MUP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 00:12