HHO PROTESTIRA ZBOG NASLOVNICE 'NOVOSTI'

Naslovnica s hrvatskim MiG-ovima i natpisom 'Obadva, obadva su pala' krajnje je uvredljiva!

Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava (HHO) uputio je oštro prosvjedno pismo Vladi i Saboru zbog naslovnice novog broja tjednika Novosti , na kojoj se nalazi fotografija dva hrvatska MiG-a i veliki naslov Obadva, obadva su pala!

HHO javnost podsjeća da je sporni naslov zapravo legendarna rečenica hrvatskog vojnika, izrečena blizu Šibenika 1991. tijekom obaranja dva MiG-a JNA, a korištenje tog uzvika u kontekstu pada hrvatskih aviona u HHO-u smtraju krajnje dvojbenim, pa čak i uvredljivim za hrvatske građane.

Raspali se MIG-ovi: S jednog u letu otpao poklopac kokpita, udario u drugi i srušio ga

HHO-u smeta i što se taj tjednik financira iz državnog proračuna tj. od novca poreznih obveznika, što je direktna posljedica koalicijskog sporazuma HDZ-a sa Samostalnom demokratskom srpskom strankom (SDSS). List Novosti izdaje krovna institucija Srba u Hrvatskoj, nevladina udruga Srpsko narodno vijeće, kojem je na čelu Milorad Pupovac.

'Pupovac je čelnik nevladine udruge, potpredsjednik političke stranke i zastupnik u Saboru. To je sukob interesa', tvrde u HHO-u i podsjećaju: ' Novosti su 6. kolovoza ove godine, samo dan nakon obilježavanja akcije Oluja, na naslovnici objavili hrvatskog vojnika koji vampirski pije krv ženskoj osobi uz naslov 'Olujom do mira'...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:25