ČESI U PANICI

Naslovnice tamošnjih medija vrište: ‘Kraj jeftinog ljetovanja u Hrvatskoj! Ako ćete ići, morate učiniti ovo...‘

Češki medij iDnes također je danas objavio veliki tekst o tome kako je vrijeme jeftinog ljetovanja u Hrvatskoj gotovo

Češke novine, Zadar

 /Profimedia/ Cropix

Kako se približava glavni dio turističke sezone, Hrvatska je jedna od glavnih tema čeških medija koji posljednjih tjedana ponajviše propitkuju visoke cijene smještaja i usluga, kao i brojne druge novitete koji ove godine očekuju naše najvjernije goste.

Portal Blesk tako je objavio veliki progled svih novosti istaknuvši ona najvažnije, a koje baš i ne daju najbolju sliku o domaćem turizmu - da Hrvatska uvodi nove kazne, zabranjuje korištenje kofera na kotačiće, zatvara trgovine nedeljom te možda ono najbitnije - da se cijena kuglice sladoleda sada već popela na nevjerojatnih tri eura odnosno 72 češke krune.

Ono što je pozitivno, piše Blesk, jest činjenica da se Hrvatska pridružila Schengenu što znači da više nema kontrola na granicama te da bi turisti, barem u teoriji, na svoje destinacije trebali stizati ranije nego inače. Potom je Hrvatska svoju nacionalnu valutu zamijenila eurima pa Blesk čitatelje savjetuju da sa sobom uzmu kune preostale od prošlog ljetovanja te ih zamjene u hrvatskim bankama ili FINA-i.

Češke turiste potom obavještavaju i kako je grad Dubrovnik u strogom centru grada zabranio kofere na kotačiće koje turisti sada zbog buke moraju nositi u rukama, kao i da je cijena saldoleda s nekadašnjih 24 čeških kruna prije nekoliko godina narasla i na 72 krune, a poskupilo je i pivo kojeg u restoranu sada naplaćuju i do 4.5 eura.

Pojedini gradovi i općine uveli su kazne za ispijanje alkohola na javnim mjestima kao i rezervaciju plaže uz pomoć ručnika što se, tvrdi Blesk, negdje naplaćuje i do 200 eura.

Češki medij iDnes također je danas objavio veliki tekst o tome kako je vrijeme jeftinog ljetovanja u Hrvatskoj gotovo jer je ona sad na razini zapadnih zemalja - nema više apartmana za ispod 100 eura za noć - no da usprkos tome ne manjka intersa turista, a procijenjuje se da neće posustati niti Česi kojih se ove godine u Hrvatskoj očekuje oko milijun u odnosu na prošlogodišnjih 800 tisuća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:41