I U LISTOPADU

Nastavlja se bablje ljeto: Jutra će biti svježa i uz maglu, evo kada bi ipak moglo biti kiše

U nastavku tjedna bit će većinom stabilno, sunčano i suho, javljaju meteorolozi
 Luka Gerlanc/Cropix

Prevladavat će sunčano, mjestimice s umjerenom naoblakom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak.

Ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu slaba do umjerena bura, u Dalmaciji i s jakim udarima, popodne sjeverozapadni vjetar, uz obalu i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura između 24 i 29 stupnjeva Celzijusovih.

U utorak će prevladavati pretežno sunčano te iznadprosječno toplo. Ujutro mjestimice magla. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na istoku i jugoistočni, a još tijekom jutra u Dalmaciji bura. Najniža temperatura zraka od 8 do 12 na kopnu, na moru između 17 i 21 °C. Najviša dnevna temperatura od 24 do 28 °C, javlja DHMZ.

Meteorologinja N1 televizije Tea Blažević ističe da će prvi listopadski tjedan proći u stabilnom tonu.

Nešto nestabilnije vrijeme moguće je od srijede, kada bi nešto kiše moglo pasti na krajnjem sjeveru i sjeverozapadu zemlje.

Na sjevernom dijelu Jadrana i pod Velebitom će zapuhati jaka bura.

U nastavku tjedna bit će većinom stabilno, sunčano i suho, te se nastavlja bablje ljeto, javlja meteorologinja N1 televizije i dodaje da treba imati na umu da će jutra na kopnu biti svježa, često i uz maglu.

HAK: Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Povremena usporavanja moguća su na dionicama gdje su u tijeku radovi pa iz HAK-a vozače u ponedjeljak upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te drže sigurnosni razmak između vozila.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Na graničnim prijelazima Bajakovu/Batrovci teretna vozila na ulaz čekaju dva sata, a na prijelazu Tovarnik/Šid jedan sat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:44