ZASTUPLJENOST ŽENA U POLITICI

NASTAVLJA SE SUKOB U SDP-u OKO MILANOVIĆEVA NASLJEDNIKA Mirando Mrsić Bernardićevu politiku ocjenio nevjerodostojnom, traži da stranka bude uzor

Mirando Mrsić
 Marko Todorov / HANZA MEDIA

Reakcije na odluku predsjednika SDP-a Davora Bernardića da umjesto Zorana Milanovića u Sabor uđe načelnik Brdovca Alen Prelec čime su preskočene dvije žene na listi (Melita Mulić i Karolina Leaković) i dalje se ne stišavaju.

Osudama Bernardićeve politike pridružio se i ministar rada u bivšoj SDP-ovoj Vladi, Mirando Mrsić koji je na Facebooku politiku novog stranačkog šefa ocjenio nevjerodostojnom.

- Promjenom vodstva članovi SDP-a su svima nama poslali jasnu poruku o potrebi zaokreta u politici i postupanju SDP-a, pa tako i kada je riječ o zastupljenosti žena u svim tijelima SDP-a i u Hrvatskom saboru. Odluka vodstva SDP-a da upražnjeno saborsko mjesto u Saboru ne popuni jedna od naših kolegica s liste ukazuje na činjenicu da željene promjene u postupanju SDP-a prema našim kolegicama u stranci još uvijek nisu zaživjele - napisao je Mrsić i kazao da ukoliko SDP želi biti predvodnikom uspostave dobrog društva u Hrvatskoj, onda svojim postupanjem i politikom koju provodi mora biti uzorom drugima i pokazati vjerodostojnost u načelima koja zastupa.

- Postupkom neizbora jedne od naših kolegica u Sabor smatram da je SDP pao na tom testu. Nadam se da će ovo biti zadnji primjer nevjerodostojne politike SDP-a prema našim kolegicama, ali i svim ženama u Hrvatskoj - zaključio je Mrsić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 15:57