'RAT' NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

NASTAVLJAJU SE BIZARNI POLITIČKI SUKOBI U VRGORCU 'Tužit ću HDZ jer su me na Fejsu proglasili ovisnikom o kocki'

Vrgorac, 291215.Sjednica Gradskog vijeca na kojoj je jedina tocka dnevnog reda bio prijedlog proracuna za 2016. godinu. Nakon pregovora koji su prethodili sjednici s velikom vecinom glasova zamjenjena je odlukom o privremenom financiranju Grada.Na fotografiji: Rudolf Grljusic(HDZ)-gradonacelnik Vrgorca.Foto: Ivo Ravlic / CROPIX
 Ivo Ravlic / CROPIX / CROPIX

Nastavljaju se bizarni politički obračuni u Vrgorcu, započeti nakon što je nezavisni predsjednik tamošnjeg Gradskog vijeća Ante Pranić prozvao gradonačelnika Rudolfa Grljušića (HDZ) zbog sudjelovanja u HRT-ovu kvizu “Potjera” tijekom radnog vremena.

Oba mlada političara sukobila su se na društvenim mrežama, a Pranić je išao toliko daleko da je od HRT-a tražio i dobio službenu potvrdu da je Grljušić bio na snimanju kviza u četvrtak, dakle tijekom radnog dana. U Zagreb je otišao autobusom pa se, zbog duljine putovanja, na poslu navodno nije pojavio ni u petak.

Vrgorački HDZ to je dočekao “na nož” te se okomio na Pranića prozvavši ga na svojoj službenoj Facebook stranici za ovisnost o kocki. Ustvrdili su tako da je u kampanji “spiskao” sto tisuća kuna i da je čest gost kockarnica i kladionica. Pranić se osjetio uvrijeđenim, jer smatra da se blati njegovo ime. Stoga pokreće tužbu protiv vrgoračkog HDZ-a.

‘Serviranje napada’

- Vrgorac se pretvara u grad slučaj, ustanove ne funkcioniraju, nemamo proračun, a HDZ isključivo laže i obmanjuje javnost. Dosta mi je toga, odlučio sam pokrenuti nekoliko sudskih sporova - rekao nam je jučer. Kaže da mu politički protivnici svakodnevno serviraju napade na osobnoj razini, a ništa od toga nije istina.

- Moram reagirati na njihove neistine. Napisali su da je gradonačelnik bio u Zagrebu, na snimanju kviza, tijekom vikenda. Kao da mi je bilo teško provjeriti, pa smo od uredništva emisije dobili potvrdu da je emisija snimana u četvrtak.

Politička kultura

Sad lažu da sam potrošio sto tisuća kuna u kampanji, a potrošio sam ukupno 6300 kuna, evo vam izvješće DIP-a - govori Pranić. Najviše mu je zasmetalo što je HDZ napisao da je kockar, što su “potkrijepili” jednim njegovim Facebook statusom u kojem je napisao kako “Hrvatska lutrija daje najbolje stipendije”.

- To je šaljivi status još iz mojih studentskih dana i nema veze s vezom. Svi koji me poznaju dobro znaju da ne obilazim kockarnice ni slična mjesta. Oni samo govore obmane, izvrću stvari i nitko im ništa ne može. Nakon ove situacije popričao sam s gradonačelnikom Grljušićem. Pitao sam ga je li to nivo političke kulture u Vrgorcu. Samo je slegnuo ramenima. Za to vrijeme grad srlja u kaos i nikog nije briga za to - zaključuje revoltirani predsjednik vrgoračkog Gradskog vijeća. Prozvani gradonačelnik Rudolf Grljušić još se nije oglasio o optužbama da je na kviz otišao tijekom radnog vremena. Inače, Praniću je navodno čak rečeno, kad je otkrio da je gradonačelnik u Zagrebu bio u radno vrijeme, da je on onamo išao kako bi “dogovorio jedan projekt”. Stoga će Pranić inzistirati na objašnjenju o kojem se i kakvom projektu radilo. - Tražit ću da sve svoje tvrdnje dokažu, dosta je bilo neistina - zaključio je Pranić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:39