ISTRAŽNI RADOVI

Nastavljaju se pripreme za izgradnju hotela Valkane: Kreće ispitivanje kakvoće i količine podezmnih voda

Na području bivšeg kamenoloma na Valkanama započinju hidrogeološki istražni radovi

Hidrogeološki istražni radovi

 Jutarnji list

Na području bivšeg kamenoloma na Valkanama započinju hidrogeološki istražni radovi kojima je cilj utvrditi postojanje i rasprostranjenost količine i kakvoće podzemne vode, poručuju iz pulske tvrtke Hotel Valkane. U slučaju zadovoljavajućih nalaza, koristila bi se kao tehnološka voda za grijanje i hlađenje u budućem hotelu Valkane. Radovi će trajati maksimalno tri tjedna, ovisno o nalazima, a radove izvodi tvrtka Geo-5 d.o.o. iz Rovinja.

Istraživanje se provodi prema programu ovlaštene tvrtke te uz nadzor ovlaštenika Hrvatskih voda - VGO Rijeka. Radovi i istraživanja koja će se provoditi ni na koji način neće utjecati na okruženje, uključujući pješački i promet vozilima, a u potpunosti se odvijaju unutar zone privatnog zemljišta, ističu dalje.

- Ovo je jedan od koraka u realizaciji projekta izgradnje hotela. Stručnjaci očekuju da ćemo pronaći vodu, te sukladno suglasnostima nadležnih tijela izvodimo istražne radove, a po dobivanju lokacijske dozvole nastavljamo s projektiranjem hotela i nastavljamo po planu. O svakom koraku ćemo i dalje obavještavati javnost kako bi osigurali maksimalnu transparentnost te izbjegli širenje bilo kakvih dezinformacija, rekli su iz tvrtke Hotel Valkane d.o.o., investitora projekta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 04:58