PROMET BRODICAMA

Nastavljaju se radovi na omiškoj obilaznici, zatvara se prometnica Omiš-zaleđe

Gradonačelnik je rekao kako vjeruje da će se prijevoz putnika brodicama odvijati nesmetano najkasnije do 1. srpnja
 Ante Čizmić/Cropix

Gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović u petak je izvijestio da se u subotu u potpunosti zatvara državna cesta D70 koja povezuje Omiš s njegovim zaleđem, zbog nastavka radova na omiškoj obilaznici, a putnici će se iz zaleđa u Omiš dovoziti brodicama.

Dodao je kako vjeruje da će se prijevoz putnika brodicama od Zakučca do Omiša, rijekom Cetinom, odvijati nesmetano najkasnije do 1. srpnja, do kada će biti zatvorena cesta.

"U protekla tri dana prilagodbeni režim prijevoza putnika brodicama bio je uspješan, građani su zadovoljni, a i osobno sam kao gradonačelnik Omiša isprobao vožnju tim brodicama i uvjerio sam se da je sve u redu," rekao je za Hinu omiški gradonačelnik Tomasović.

Brodice koje će Cetinom prevoziti putnike iz Omiškog zaleđa do grad u oba smjera, imaju i grijanje.

Naglasio je kako su poduzete sve mjere da ovakav prijevoz putnika brodicama bude bez sigurnosnih rizika po putnike.

"Jedino u slučaju eventualne ekstremne bure ili nevremena bio bi privremeno obustavljen prijevoz putnika brodicama, kao što se privremeno prilikom nevremena obustavlja i prijevoz putnik trajektima na otoke," kazao je Tomasović.

Ponovio je da su u nastavku radova na omiškoj obilaznici, kada će se probijati i tunel Komornjak sjever, jedino moguće rješenje alternativni prijevozi - pješaka-putnika brodicama, a za vozače alternativni putni pravci su preko Žrnovnice i Pavića mosta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 03:39