JUTARNJI DOZNAJE

Nasumično testiranje: Još tri pripadnika Oružanih snaga ‘pala na drogu‘, jedan je odbio testiranje!

Nedavno je otkriveno da su četvorica pripadnika Zapovjedništva za specijalne snage bili pozitivni na kokain
Ilustracija
 Robert Fajt/Cropix

Još tri pripadnika Oružanih snaga pala su prilikom testiranja na droge dok je jedan odbio testiranje, saznaje Jutarnji list.

Prema dostupnim informacijama pripadnici Vojne policije 23. srpnja proveli su testiranje pripadnika Oružanih snaga u nekoliko vojarni.

Prilikom testiranja 16 vojnika u vojarnama „Vergarola“ u Puli, „Admiral flote Sveto Letica – Barba“ u Splitu, „116. brigade HV“ u Pločama, „Pk. Marko Živković“ u Velikoj Gorici – Pleso i u vojarni 5. gbr. „Slavonski sokolovi“ u Vinkovcima kod troje pripadnika utvrđena je prisutnost metabolita THC-a dok je jedan pripadnik odbio testiranje te će protiv njih biti podnesene stegovne prijave Vojnostegovnom sudu zbog počinjenja stegovnog prijestupa „Dovođenje u stanje pod utjecajem droga ili odbijanja testiranja na droge“, saznaje Jutarnji.

U kratko vrijeme ovo je drugi poznati slučaj otkrića korištenja droga kod pripadnika Oružanih snaga. Prije tjedan dana otkriveno je da su petorica pripadnika Oružanih snaga pali na testiranju na droge. Četvorica od njih pripadnici su Zapovjedništva za specijalne snage koji su bili pozitivni na kokain. Peti je pripadnik Vojne policije koji radio na osiguranju visokih vojnih i državnih dužnosnika.

Protiv svih njih pokrenut je stegovni postupak, a u MORH-u naglašavaju kako za korištenje droga u Oružanim snagama vrijedi načelo nulte tolerancije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2022 12:20