POVJERENSTVO ZA SUKOB INTERESA

NATAŠA NOVAKOVIĆ O ZAHTJEVU ZA NJEZINO IZUZEĆE 'Da sam mislila da se trebam izuzeti ja bih to napravila na početku, a ministar Marić poznaje Todorića'

 Davor Pongracic / CROPIX

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković za N1 je rekla da joj nije jasno zašto je premijer Andrej Plenković tražio njezino izuzeće, a osvrnula se i na slučaj vezan za ministra uprave Lovru Kuščevića. Postupak redovne provjere njegove imovinske kartice počeo je prije 10 dana, a radi se o postupku koji traje, kaže Novaković. Nakon te provjere slijedi odluka o tome hoće li se pokrenuti postupak.

'Drugi dio priče je prijava na osnovu koje smo otvorili predmet i sada prikupljamo dokumentaciju. Sama prijava je vezana uz novinske članke i puno je šira od detalja iz imovinske kartice', rekla je Nataša Novaković, a na pitanje bavi li se Povjerenstvo i stečajem i prodajom Kuščevićeve imovine odgovorila je 'da bi se neka druga tijela mogla baviti nekim ozbiljnijim eventualnim djelima'.

Novaković ističe da će Povjerenstvo i u ovom slučaju raditi profesionalno i na temelju činjenica te da ona nema emocija jer je ovdje riječ o ministru Kuščeviću.

Dodala je da je izrazito bitna i odluka Ustavnog suda u slučaju Tomislava Karamarka.

'S jedne strane je očekujemo s nestrpljenjem, ali s druge imamo i određenu bojazan, ali ne bih komentirala dok ne vidimo odluku', rekla je Nataša Novaković za N1.

Kada je pak riječ o zahtjevu premijera Plenkovića da se ona izuzme iz predmeta, o tome, kaže, odlučuje nadzorno tijelo - Sabor ili Ustavni sud.

'Da sam mislila da se trebam izuzeti ja bih to napravila na početku. Ako Ustavni sud utvrdi da smo to mi onda ćemo mi to poslušati. Ne mogu vidjeti da se traži moje izuzeće, a ministar financija Zdravko Marić poznaje Ivicu Todorića', rekla je Novaković i dodala da osjeća politički pritisak i da stalno mora odgovarati na neke napade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:38