TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ

NATJECATELJ IZ ZADRA ISPAO JE NA OVOM PITANJU Znate li vi koja se od ovih europskih država još uvijek ne može pohvaliti olimpijskom medaljom?

 screenshot HRT

Svi natjecatelji u večerašnjoj emisiji 'Tko želi biti milijunaš?' na HRT-u iskoristili su džoker publika, a svima je publika pomogla i dala točne odgovore.

Prošlogodišnji natjecatelj Ivica Glavan iz Zadra je otvorio današnji kviz s 9. pitanjem. Na pitanje za 16.000 kuna iskoristio je najprije džoker zovi, a zatim je za pomoć pitao i publiku. Na pitanje koji je bosanskohercegovački grad smješten zapadnije od Zagreba bili su ponuđeni odgovori Sanski Most, Prijedor, Velika Kladuša i Drvar, a publika je 44 posto glasova dala Velikoj Kladuši, što je bio točan odgovor.

Pitanje na kojemu je dao krivi odgovor bilo je je li Latvija, Albanija, Moldavija ili Kosovo europska država koja se još uvijek ne može pohvaliti olimpijskom medaljom. Rekao je Kosovo, a točan odgovor je Albanija.

Iduća večerašnja natjecateljica je bila Silvija Kolarić iz Bjelovara koja je publiku za pomoć molila na pitanju za 4.000 kuna. Na pitanje je li Buža, Graba, Jama ili Rupa s jedne strane dok se s druge nalaze Jelšane, publika je Grabi dala 19 posto glasova, Jami 31 posto, 25 posto Buži, a 31 posto Rupi. Natjecateljica je odgovorila kako joj je publika sugerirala i osvojila 4.000 kuna.

Džoker zovi iskoristila je na pitanju tko je jednog dana 1610. teleskopom promatrao Jupiter i uočio tri male "zvijezde", a nakon nekoliko dana još jednu? Džoker je rekao Galileo Galilei, što je bio točan odgovor za 8.000 kuna.

Posljednji je džoker natjecateljica iskoristila na pitanje tko je u "Posljednjoj zagonetci" glavnoga lika "ubio", a u "Nenastanjenoj kući" vratio ga u život. Nakon džokera pola-pola, ostali su odgovori Arthur Conan Doyle i Stephen King pa se odlučila za Doyle i pogodila.

Na pitanju za prelazak drugog praga Silvija je odustala pa je kući ponijela 16.000 kuna. Tko rečenicom "Rodoslovlje Isusa Krista, sina Davidova, sina Abrahamova" otvara Novi zavjet: Luka, Matej, Ivan ili Marko? Točan odgovor bio bi Matej.

Posljednji natjecatelj u večerašnjoj emisiji je 19-godišnji Luka Terzić iz Svilaje pored Slavonskog Broda. On u pitanju za 4.000 kuna nije znao što su F. Murray Abraham, Geoffrey Rush i Adrien Brody naučili za Oscara: plesanje baleta, ronjenje na dah, sviranje klavira ili jahanje konja.

Publika je 70 posto glasova dala sviranju klavira, a Luka je tako večerašnju emisiju završio s osvojenih 4.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. ožujak 2024 04:21