UPOZORIO I DRUGE

Nautičar o neugodnom iskustvu s Visa: ‘Zamislite čime su mi uvjetovali privez! A onda su došli koncesionari sidrišta i nasmijali se‘

Svoje je iskustvo podijelio javno kako bi upozorio druge na moguće neugodne situacije

Sporno sidrište

 Morski.hr
Svoje je iskustvo podijelio javno kako bi upozorio druge na moguće neugodne situacije

Nautičar iz Zagreba nedavno se privezao na jednom od legalnih sidrišta ispred restorana na otoku Visu, a iskustvo koje je tamo doživio podijelio je za Morski.hr, upozoravajući druge na moguće neugodne situacije.

"Najednom mi prilazi sredovječni muškarac s gumenjakom i objašnjava da trebam doći na večeru u njihov restoran ako želim ostati privezan na plutači. Bio sam jako umoran nakon cijelog dana plovidbe i planirao sam ostati na brodu. On mi tada kaže da ima rezervaciju za grupu od šest ljudi i da, ako ne želim jesti, moram premjestiti brod na drugo sidrište na susjedni otok, izložen valovima cijelu noć", rekao je nautičar za Morski.hr.

Ne želeći stvarati probleme, odlučio je prihvatiti ponudu i doći na večeru. Kako kaže, muškarac je otišao zadovoljan, uz napomenu da ga neće tjerati, iako je bilo dovoljno gostiju za večeru. Desetak minuta kasnije, pojavili su se koncesionari sidrišta, naplatili mu noćenje, izdali račun i potvrdili da plutača pripada njima, a ne restoranu.

Ipak, u dogovoreno vrijeme otišao je u restoran, ne osobito gladan. Kada je zatražio obračun, konobar mu je odbio uračunati cijenu plutače u račun.

"Nakon toga sam otišao do šefice restorana kako bih joj objasnio da ovo nije u redu. Rekao sam da sam tu večer uopće nije planirao biti njihov gost, već sam tražio siguran privez. Ona mi je odgovorila da s turistima iz Novog Zelanda i Australije nema problema, ali da s Hrvatima uvijek nastane problem. Objasnio sam da je problem u njima, ne u Hrvatima", rekao je nautičar.

Unatoč svemu, ljubazni konobar dobio je napojnicu, a vlasnica mu je ponudila povrat cijelog iznosa večere i mogućnost besplatnog ostanka još jednog dana. Nautičar je odbio, plaćajući sve prema pravilima restorana i zaključivši: "Čak i taj jedan sat bio mi je previše, a kamoli još jedan dan u njihovoj blizini."

Njegovo iskustvo služi kao upozorenje svim nautičarima: prije nego što se privežete uz plutaču ili pristupite restoranu s obližnjim sidrištem, provjerite pravila i moguće dodatne troškove kako biste izbjegli neugodne situacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 09:08