UTAKMICA U SPLITU

Navijači koji na brzom antigenskom testu budu pozitivni na covid neće moći ući na Poljud

HNS je organizirao 20-ak punktova na kojima se navijači mogu testirati, a koliko je ukupno bilo pozitivnih znat će se kasnije

Navijači na ulicama Splita

 Duje Klaric/Cropix

Navijačko ludilo zavladalo je Splitom uoči utakmice Hrvatske i Rusije. Unatoč veselju, činjenica je da epidemija još traje, pa je i u posljednja 24 sata pozitivan test dobilo oko 4100 osoba, konkretno u Splitsko-dalmatinskoj županiji njih 383.

Procjenjuje se da je na splitskim ulicama u ovom trenu više od 30 tisuća ljudi, neki nisu uspjeli doći do karte, a neki će svoju zbog pozitivnog brzog antigenskog testa morati dati nekom drugom.

Naime, uvjet za odlazak na Poljud je digitalna covid potvrda, odnosno dokaz o preboljenju, cijepljenju ili negativan test.

Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije kaže kako je u njihovom laboratoriju bilo dva posto pozitivnih testova.

- Tu govorimo o asimptomatskim osobama koji mogu širiti zarazu, tako da je ovo još jedan dokaz da su testiranja dobra odluka - kaže Karin.

Inače, HNS je organizirao 20-ak punktova na kojima se navijači mogu testirati, a koliko je ukupno bilo pozitivnih znat će se kasnije, kada budu upisani u bazu.

Iz splitskog NZJZ-a upozoravaju građane da pripaze, da pokušavaju održavati razmak, da nose zaštitne maske, a oni koji su dobili pozitivan test, da odmah odu u izolaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:28