SPORTSKI TURIZAM

NAVIJAČI PREVALILI 11.600 KM U Zagreb samo zbog tenisa došlo više od 2000 Argentinaca

Obitelj Libeau putovala je zrakoplovom iz Buenos Airesa do Milana 12 sati, busom do Ljubljane pet sati pa su do Zagreba došli tek nakon 19,5 sati
Tomas Lipovsek i Micaela Lopez
 Damir Krajac / HANZA MEDIA

Argentinska studentica Micaela Lopez posjetila je ove godine Poljsku, Italiju i Škotsku, a sada je kao svoju novu destinaciju odabrala Hrvatsku.

U svakoj zemlji je probala lokalnu hranu, vidjela znamenitosti, no centar svakog posjeta bila bi dvorana u kojoj je argentinska teniska reprezentacija igrala Davis Cup. Naime, Micaela je jedna od 2000 argentinskih navijača koji su došli u Zagreb bodriti svoje tenisače u finalu Davis Cupa.

Plavo-bijeli

Od četvrtka glavni hrvatski grad je ispunjen plavo-bijelim zastavama, španjolskim jezikom te glasnim navijanjem Argentinaca koji su bili spremni putovati više od 11.000 kilometara kako bi podržali svoje tenisače. Micaela to čini cijelu godinu prateći svako putovanje argentinske reprezentacije.

- Cijela obitelj mi je zaljubljena u tenis, tako da sam odmalena velika obožavateljica tog sporta. Najviše ipak volim Davis Cup, jer onda igra naša reprezentacija i emocije su puno veće - rekla je Micaela koja je u Zagreb došla s dečkom Tomasom Lipovsekom, kojega uz Hrvatsku ne veže samo tenis, nego i njegovo podrijetlo.

- Hvala! Dobar dan, kako ste? - demonstrirao je znanje hrvatskog. Iako ne znaju puno o svojoj pradomovini, Angel Zeljko i Gabriel Vrandecic su posjetili Hrvatsku nekoliko puta, a uz zemlju ih osim krvi vežu i brojni prijatelji.

- Ja sam treća generacija moje obitelji u Argentini, a Hrvatsku sam posjetio tri puta. Bio sam u Dalmaciji, ali nikada u Zagrebu. Grad je predivan, kao i ljudi - kaže Angel. Napravili su posebnu argentinsku zastavu na koju su na hrvatskom napisali “Moja krv, moja zemlja”, a kažu kako će slaviti tko god bio pobjednik.

Pobjeda

Put od Argentine, kaže, traje više od 12 sati, ali nikome nije bilo teško doći, što kako bi se vratili korijenima, što kako bi bodrili tenisače. Obitelj Libeau, otac Gustavo te sinovi Francisco i Tomaš, putovali su iz Buenos Airesa avionom do Milana 12 sati, zatim busom do Ljubljane pet sati pa su do Zagreba došli tek nakon 19 i pol sati. - Pobijedit ćemo! Siguran sam, da nisam ne bismo ni došli - kaže Tomaš, najmlađi član obitelji, kojemu se u Hrvatskoj najviše sviđaju djevojke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:47