PREGOVORI U MINISTARSTVU

NAZIRE SE KRAJ ŠTRAJKU PROSVJETARA? Sindikalisti otkrili da su blizu dogovora s Vladom: 'Končano smo odradili jedan pravi sastanak'

Branimir Mihalinec
 Damjan Tadić / CROPIX

Pregovori obrazovnih sindikata počeli su u ponedjeljak, a nastavljeni su danas u Ministarstvu obrazovanja.

Nakon sastanka pred novinare su izašli ministrica znanosti obrazovanja, Blaženka Divjak, te šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, Branimir Mihalinec.

- Danas smo konačno odradili jedan pravi pregovarački sastanak, gdje su obje strane pokazale vrlo veliki interes za rješavanje ovog problema. O detaljima nećemo danas govoriti - rekao je Mihalinec, javlja N1 Televizija.

Štrajk se nastavlja

- Uvjeravam sve da i Vlada i Sindikat učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama žele riješiti ovaj problem na zadovoljstvo svih, ono što ćemo završiti vjerujemo u ponedjeljak dat ćemo članovima na usvajanje i vjerujemo ako će taj dokument biti dobar da će biti prihvaćen i završit ćemo sve naše aktivnosti kako bi se očuvao dignitet zaposlenih - dodao je.

Unatoč nešto pozitivnijem tonu pregovora, sutra su u štrajku škole u cijeloj Hrvatskoj.

- Možemo reći da se naše aktivnosti i dalje nastavljaju, istim rasporedom i intenzitetom kao i dosad i vjerujemo da je moguće pronaći rješenja i da ćemo se od sljedećeg tjedna svi vratiti svojem poslu - rekao je Mihalinec.

- Pretpostavljamo da ćemo u ponedjeljak imati konačno pokušaj rješenja koji će se dati zaposlenima na referendum i na usvajanje. Štrajk će biti gotov onda kad postignemo rezultate - rekao je Mihalinec, javlja N1.

Prosvjed najavljen za srijedu također će biti održan, najavio je šef sindikata.

- Prosvjed će biti jedna potvrda i Vladi i javnosti koliko svi zaposleni u sustavu odgoja i obrazovanja stoje iza svojih zahtjeva i smatramo da je prosvjed jedan dobar motiv da se što prije riješi taj problem. Jamčimo da će biti dostojanstven i na razini učitelja i nastavnika - rekao je Mihalinec za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:26