ŽESTOKI GOVOR

'NE BOJTE SE LAŽNIH ANKETA! POBIJEDIT ĆEMO NA IZBORIMA' Karamarkova paljba na predizbornom skupu u Kninu

Zagreb, 210313.Predstavljanje liste kandidata HDZ-a, HSP-a dr. Ante Starcevic i Bloka umirovljenici zajedno za zastupnike u Europskom parlamentu i programa Hrvatski glas u Europi odrzano je u Novinarskom domu.Na fotografiji: predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matić / CROPIX

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko večeras je u Kninu na prvom predizbornom skupu za Europski parlament (EP) poručio da su ti izbori iznimno važni i priprema za lokalne izbore u svibnju ove godine te parlamentarne 2014. na kojima HDZ planira, kako je rekao, pomesti sadašnju vlast tako da se dva desetljeća neće moći oporaviti.

"Izbori za EP su prevažni, oni su predigra za lokalne izbore u svibnju na kojima će se pokazati realna snaga HDZ-a nakon godinu dana novog stranačkog vodstva", istaknuo je Karamarko na skupu na kojem su predstavljeni kandidati za zastupnike EP-a koalicijske liste HDZ-a, HSP-a dr. Ante Starčević i BUZ-a te obilježena i 23. godišnjica osnutka HDZ-a u Kninu.

Pozvao je članstvo i simpatizere da se "ne boje medija nesklonih HDZ-u i lažnih, friziranih anketa" kazavši kako je HDZ prošao katarzu pošto su članovi koji su se ogriješili o zakon sada pred sudovima "za razliku od stranaka koje su sada na vlasti i imaju puno članova koji su se ogriješili o zakon, ali one nisu prošle katarzu".

Kada dobijemo izbore za EP i lokalne, onda 2014. slijede parlamentarni izbori, nakon kojih ćemo "pomesti ih da ih više nitko dva desetljeća ne može sastaviti", rekao je. "Onda ćemo čvršće definirati neke stvari u udžbenicima, jer s ovakvim udžbenicima oni truju našu djecu i otimaju nam djecu", izjavio je Karamarko koji smatra kako je nedopustivo da djeca počnu učiti o Domovinskom ratu 10. lipnja, na kraju školske godine kada razmišljaju o odmoru i ljetovanju.

Ponovio je kako je potrebno suprotstaviti se relativiziranju prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, kojeg se ne može svoditi samo u okvire HDZ-a jer je bio i obnovitelj hrvatske države.

"Povratak Tuđmanu je povratak istini da je ovu državu stvorio Franjo Tuđman, HDZ i hrvatski branitelji, a ne Josip Broz Tito i nekakvi njegovi šegrti", kazao je Karamarko koji je, uz ostalo, govorio o procesu detuđmanizacije. Podsjetio je da je Tuđman bio autor ideje ulaska RH u EU koja će se ostvariti 1. srpnja ove godine.

"Neki kao da su prespavali Domovinski rat i četničku agresiju koja se naročito osjetila ovdje u Kninu. Kao da njima 15.500 ljudi koji su dali život nisu ništa nego beznačajna brojka", kazao je Karamarko koji smatra da se danas zanemaruje činjenica kako je 90-ih uspostavljena neovisna Hrvatska.

Ocijenio je da je HDZ izbore izgubio 2000. i 2011. zbog "nestašnih članova", "crnih fondova" , "pljačke državnog proračuna", a da su umjesto HDZ-a na vlast dolazili "oni koji nisu htjeli ni željeli Hrvatsku te su je svjetonazorski devastirali".

"Mi smo ostvarili takvu slobodu da su u njoj uživali i oni koji su bili protiv hrvatske države. Nikomu se nikad nije ništa dogodilo zato što nije htio hrvatsku državu i danas žive u njoj sasvim mirno", rekao je Karamarko i najavio kako će HDZ tražiti da se ispričaju oni koji su 25. lipnja 1991. napustili Sabor kad se izglasavala neovisnost RH.

Kandidat HDZ-a za EP Davor Stier je istaknuo da se zauzima za Europu "koja se neće stidjeti kršćanskih korijena" i koja će poticati razvoj RH, a Andrej Plenković da EP postaje svojevrsni drugi dom Hrvatskog sabora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 18:52