MINISTROV KRIK I BIJES

'NE DAM VAM BONUS, MENADŽERI! ŽELIM REZULTATE' Novi Globus otkriva zašto je ministar Siniša Hajdaš Dončić vikao na direktore

"Vaša radna mjesta ovise o uspjehu ove Vlade. A Vlada će biti uspješna samo ako ostvarimo planirane investicije. Želim rezultate!" očitao je bukvicu Hajdaš Dončić
 Goran Mehkek/CROPIX

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić zabranio je isplatu bonusa menadžerima u svim javnim i državnim poduzećima, piše Globus.

Svojom odlukom zatekao ih je jer neki od njih imaju ugovoreno pravo na bonuse u slučaju da kompanija pozitivno posluje.

Ali ministar je bio nepopustljiv: objasnio je kako podjela bonusa nije primjerena postojećoj gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj.

Svoju odluku objavio je na sastanku Radne skupine za javne investicije kojoj je voditelj.

Prema riječima članova Radne skupine s kojima smo razgovarali proteklih dana, ministar Hajdaš Dončić pokazao je veliku odlučnost u namjeri da promijeni nepovoljnu investicijsku klimu u javnim poduzećima. Na prva dva sastanka učinjen je svojevrsni pregled stanja javnih investicija.

Opsežne materijale za Radnu skupinu pripremio je Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija, famozni CEI.

Hajdaš Dončić nije nimalo zadovoljan zatečenim stanjem u javnim i državnim poduzećima. Najviše su ga razočarali, kako smo doznali, Hrvatske šume i Hrvatska elektroprivreda. Upozorio je i svoje kolege iz Vlade, ministre Ivana Vrdoljaka i Tihomira Jakovinu, da se situacija u Hrvatskim šumama i HEP-u hitno mora promijeniti.

“U proteklih godinu dana nije ništa ozbiljno napravljeno na restrukturiranju HEP-a. Tu se mora nešto učiniti”, rekao je Hajdaš Dončić kolegi Vrdoljaku nakon zadnjeg sastanka Radne skupine za javne investicije.

Od HEP-a se najviše očekivalo. Ta je kompanija trebala biti nositelj javnih investicija u protekloj godini. Ali, lani nije pokrenuta niti jedna velika investicija u energetici.

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:53