SLIKA GOVORI VIŠE OD TISUĆU RIJEČI

'NE DIRAJTE USNULE HEROJE, ONI BLAŽENO SNIVAJU SNOM PRAVEDNIKA' Moćna fotografija izmorenih vatrogasaca koji su poslije intervencije zaspali na cesti

 FACEBOOK

- Postoji bolji svijet. Postoje i bolji ljudi. Među nama su... Ovo nisu saborski zastupnici. Ovo su moja braća vatrogasci. Cijelu noć dobrovoljno su spašavali ljude i imovinu. Dobrovoljno... Oni neće dobiti povlaštene mirovine... A neki su svo to vrijeme krali... I za to su dobre plaće brali - ovako je Damir Lacković na Facebooku odao počast kolegama koji su od noći na nedjelju gasili požar na širem području Makarske.

Fotografija na kojoj izmoreni vatrogasci poslije intervencije spavaju nasred ceste nikoga nije ostavila ravnodušnom, a Damirova priča mnogima je izmamila suze na lice.

- Sjećam se dugih noći provedenih na intervencijama... Sjećam se bicikliste preko kojega je prošao automobil... Raskomadanih ostataka ljudskog tijela na cesti... Sjećam se trudnice koja je vrištala pola sata dok su je moji vatrogasci izvlačili iz smrskanog auta... Plakali smo zajedno s njom i radili dalje... Dobrovoljno... Ne dirajte usnule vatrogasce nakon intervencije... Oni blaženo snivaju snom pravednika - napisao je Lacković na društvenoj mreži.

I Radio Makarska Rivijera na svojoj službenoj Facebook stranici objavio je dirljivu foto-priču, čiji glavni akteri su dvije generacije obitelji Visković - otac Marin i sin Ivo, koji su ovih dana također gasili požar u Podgori.

- Na mladima svit ostaje... Ćaća i sin zajedno u borbi s vatrenom stihijom - stoji u opisu fotografije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. studeni 2022 11:16