BITKA OKO ISTANBULSKE

'NE DOPUSTITE DA BOŽJA KAZNA STIGNE VAŠU DJECU! ZA STIJEG I KRISTA PROTIV KOMUNISTA!' Pročitajte prijeteće poruke zastupnicama HDZ-a

 
 Tom Dubravec/Cropix / Screenshot

Kao što je Jutarnji već objavio, neke od saborskih zastupnica iz redova HDZ-a koje su se u javnosti deklarirale za Istanbulsku konvenciju, primile su niz neugodnih ili prijetećih poruka mailom u kojima ih aktivisti protiv konvencije prozivaju.

‘Dobila sam doslovce više od 250 mailova raznih ljudi. Neki su, vjerujem, s lažnim imenima, iako ima i onih s punom adresom, titulom i brojem telefona. Pozivaju, prozivaju, prijete. Ono što me jedino smeta je da mi proklinju djecu. Citiram: ‘Grijeh vaš ako glasujete neka prijeđe na vašu djecu... Neka vaša djeca pamte vaš grijeh... Dokažite da ste vjernica. Proklinjem vas i vašu djecu ako glasujete za, povijest vam neće oprostiti ni zaboraviti i nosit ćete pečat prokletstva. Ako ste protiv obitelji, protiv ste hrvatske budućnosti’, požalila nam se jedna zastupnica HDZ-a i dodala kako se ta ‘bitka mailovima vodi na četiri fronte i različito je intonirana; osim poimence, aktivisti ih šalju posebno ženskim zastupnicama, svim članovima Kluba i po izbornim jedinicama’.

I Marija Jelkovac je potvrdila da je primila protestni mail, no naglasila je da nije bilo prijetećih poruka, već su građani tim putem jednostavno izrazili svoj stav. Sanja Putica je također primila niz apelova da se konvencija ne ratificira. Većina njih stiže na adresu Kluba zastupnika HDZ-a, a ne na osobne emailove.

Pogledajte i pročitajte sadržaj neugodnih mailova koji su stigli zastupnicama:

Screnshot

Screenshot

Screenshot

Screenshot

Screenshot

Screenshot

Screenshot

Screenshot

Screenshot

Screenshot

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:33