POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE

‘Ne izlazite iz automobila!‘ Totalni kaos na A1: Probili se na zatvorenu dionicu i ostali zaglavljeni u mećavi!

S HAK-ovih kamera vidi se sva magnituda ovog snježnog nevremena

Vozači ušli na zatvoreni dio autoceste i ostali zaglavljeni

 /Hak

Kako javlja HGSS, upravo je na terenu 22 spašavatelja HGSS-a iz Stanica Zadar, Šibenik i Split s 10 vozila koji su većinom angažirani u pomoći putnicima koji su zapeli na prometnicama zbog velike količine snijega ❄ na relacijama Zadar - Gračac i Knin - Gračac.

Dodatne snage iz ostalih stanica HGSS-a su u pripravnosti. Apeliramo na sve vozače da poštuju zabrane koje su na snazi te da ne kreću na put ako to nije nužno.

U Gračacu su svi smještajni kapaciteti popunjeni, a kako piše 24 sata, u junaka ove oluje pretvara se domar iz Gračaca koji je u svoj dom primio dvije obitelji s djecom. Riječ je o Peri Drlji koji izjavljuje: ‘Nisam ništa pitao ljude, moja žena se sad brine o njima, a ja idem pripremiti prihvatilište u školi koju sad otvaramo. Napominjem da privatnog smještaja nema, važno je pomoći!‘

image

Vozači ušli na zatvoreni dio autoceste i ostali zaglavljeni

/Hak

S HAK-ovih kamera vidi se sva magnituda ovog snježnog nevremena. U 20:26 minuta, kako se vidi na kameri, nekolicina automobila snimljena je kako se pokušava probiti kroz snježne nanose. Unatoč tome što nema niti jednog slobodnog cestovnog pravca niti za jednu skupinu vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto, najmanje 25 vozača ušlo je na zatvorenu dionicu autoceste A1 kod tunela Sveti Rok. Probili su se kroz zabrane i konsekventno - zaglavili u snijegu. HAC ih sada izvlači.

Pročelnik HGSS-a upozorio je da se u tom slučaju "nikako ne smije izlaziti iz automobila".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:35