STANJE PRIPRAVNOSTI

NE Krško proglasila izvanredni događaj, stručnjak za nuklearnu energiju: ‘S pozornošću pratimo situaciju‘

Priopćenje NEK vrlo je precizno i očekivano u ovakvoj situaciji te služi smirivanju javnosti, komentirao je Tonči Tadić

Nuklearna elektrana Krško

 Ranko Šuvar/Cropix

Nuklearna elektrana Krško izvijestila je Upravu za nuklearnu sigurnost Republike Slovenije da je u 18:30 sati proglasila izvanredni događaj zbog velikog protoka i visokog vodostaja rijeke Save.

Vodstvo Nuklearne elektrane Krško (NEK) oglasilo se zbog velikog nevremena u Sloveniji priopćenjem u kojem ističe kako NEK pomno prati situaciju i u stanju je pripravnosti.

- Nuklearna elektrana Krško u sigurnom je i stabilnom pogonu na snazi. Zbog velikog protoka i visokog nivoa rijeke Save s pozornošću pratimo situaciju, osoblje elektrane u stanju je pripremljenosti - poručeno je iz NEK.

Na pitanje što znači odluka o stavljanju osoblja NEK u stanje pripremljenosti, stručnjak za nuklearnu energiju Tonči Tadić kazao nam je kako spomenuto priopćenje NEK ‘u cjelini predstavlja preciznu i očekivanu informaciju u ovakvim situacijama‘.

- Priopćenje NEK u dijelu koji se odnosi na tok Save u funkciji je smirivanja javnosti. Elektrana radi normalno i tome se nema što dodati - kazao nam je Tadić.

Prethodni put se vodstvo NEK-a oglasilo na sličan način povodom lakšeg potresa koji je pogodio Brežice 2.svibnja ove godine. Tada je NEK izvijestio da provjerava sustav i opremu nakon potresa, također istaknuvši da je elektrana u punom pogonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:03