BIZARNO I ŽALOSNO

'NE MOGU VJEROVATI DA SU I TO POČELI KRASTI' Nesvakidašnja krađa na osječkom groblju: 'Nije to ništa, pa ukrali su i lijes s pokojnikom'

Ilustracija
 Davor Pongračić / CROPIX

Kad je dan nakon što je pokopala svoga člana osječka obitelj došla na posljednje počivalište na Groblje svete Ane, nije mogla vjerovati svojim očima – s vijenaca, položenih na grob tek dan prije netko je ukrao sve crvene ruže!

- Ne mogu opisati kako sam se osjećala kad sam to vidjela i gotovo da nisam vjerovala da je netko, samo dan nakon što su vijenci ondje stavljeni, ukrao sve crvene ruže. Moja majka ih je voljela i ljudi koji su to znali kupovali su vijence s crvenim ružama, no nismo zatekli ni jednu - ispričala je svoju bizarnu priču Glasu Slavonije kći pokojnice, kojoj nije jasno kako može netko u vazu, osim da je riječ o grobljanskoj, staviti ruže namijenjene pokojniku. Bizarno je to, kaže, što nekome trebaju baš crvene, a ne i bijele ruže kojih je također bilo na ostalim vijencima na grobu.

I njezin suprug kaže kako je riječ o vrlo sramotnom činu zbog kojeg će cvijeće od sada kupovati isključivo u cvjećarnicama.

Navodi da su mu se, nakon što su čuli što se dogodilo, javili brojni građani ne samo iz Osijeka nego i iz ostalih dijelova Hrvatske i posvjedočili da ih to ne iznenađuje.

Ipak, krađa cvijeća iz tek postavljenih vijenaca, za koje je uobičajeno da na groblju stoje 40 dana, neugodno je iznenadila i Milana Krištu iz poduzeća Ukop koji situaciju ocjenjuje vrlo delikatnom.

- Ne mogu vjerovati da su i to počeli krasti. Mi smo u nekoilko navrata detektirali počinitelja krađe cvijeća s pomoću videonadzora, no kako je i stranka bila s njim u izravnom kontaktu, nije podnesena nikakva prijava. Nažalost, krađe se događaju usred dana, i to kad se počinitelji stope u masi na groblju pa se ne zna tko je došao krasti, a tko održavati grob. U svakom slučaju, uvijek nastojimo pronaći tko je to učinio, ako je izravno uočen ili ga je snimila kamera - poručuje Krišto Glasu Slavonije.

Inače, krađe cvijeća i svijeća s groblja postale su gotovo svakodnevna pojava. Nedavno je tako s groblja u Našičkom Markovcu ukradeno 60-ak vaza i svijećnjaka, s belišćanskog su nestali lampioni i cvijeće. No, na grobljima se kradu i puno bizarnije stvari. Dovoljno je podsjetiti se na krađu zlatnine s pokojnika o čemu su mjesecima pisali mediji. Prošle je godine zabilježena krađa novca iz svjećomata, a godinu prije dokazalo se da ništa nije sveto. Tako je u Mostaru 2015. godine ukraden lijes s pokojnikom!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:52