ŠATOR ZA SLAVLJA

'Ne možemo ni oka sklopiti, vikendom se osjećam kao da sam i sama gošća u svatovima!'

Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Šator postavljen pokraj ZOO hotela u osječkoj Tvrđavici pun je gotovo svaki petak i subotu. Atraktivan izgled i smještaj na obali Drave privlače mladence, no to oduševljenje ne dijele mnogo stanovnici Tvrđavice koji, kažu Glasu Slavonije, ne mogu oka sklopiti sve do ranog jutra.

- Policija nas upućuje na Sanitarnu inspekciju. U policiji neslužbeno doznajemo da ni oni ništa ne mogu učiniti. Glazba bude umjerena i odjednom se tijekom noći pojača do granice izdržljivosti - svjedoče stanovnici Tvrđavice pitajući se ima li rješenja.

O buci iz šatora ne samo da je informirana nego je svakog vikenda preživljava i Lucija Tadić, predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Lijeva obala, koja kaže kako je izvijestila Grad Osijek, ali i Sanitarnu inspekciju. Tadić naglašava kako je inspekcija poduzela korake glede mjerača buke te je dala rok tvrtki Templar d.o.o., u čijem je vlasništvu šator, da granicu buke svede na zakonski dopuštenu mjeru.

- Živim pokraj trafostanice i vikendom se osjećam kao da sam i sama gošća u svatovima, toliko se sve to čuje. Vjerujem da je stanovnicima koji su blizu šatora ta buka velik problem - ocijenila je Tadić.

Iako se stanovnici žale, Siniša Mikinčić, direktor ZOO hotela, u sklopu kojega je i šator, tvrdi da posjeduju sve potrebne suglasnosti. Limitiranje je jačine glazbe, kaže, obavljeno nakon prvog poziva nezadovoljnih sugrađana te tvrdi da ne postoji ni jedan policijski zapisnik o remećenju javnog reda i mira. Mjerenje je buke obavljeno kod najkritičnijih točaka, točnije kod prvog reda kuća, i to, kako tvrdi Mikinčić, sve u skladu sa zakonskim propisima. Uz to, kaže kako je sanitarni inspektor utvrdio da je sve u skladu s normama.

- Imam apsolutno razumijevanja za mještane i napravili smo sve što će pridonijeti da ljudi mogu normalno živjeti i kad su ondje svatovi. Moram naglasiti da unatrag tri mjeseca nismo imali nikakvih pritužbi. Naravno, spreman sam napraviti sve da mještani budu zadovoljni - kaže Mikinčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:40