TRAŽE CIJELI IZNOS

NE ODUSTAJU OD ŠTRAJKA Radnici Arene dobili prvu plaću nakon svibnja 2013.

 Goran Sebelic / CROPIX

Na račune 60-ak radnika pulske tvrtke Arena trikotaža sjela je plaća za siječanj. Prva je to isplata nakon što su zadnju plaću primili za svibanj 2013. No radnici nastavljaju sa štrajkom do ispunjenja zahtjeva, dakle isplate svih zaostalih plaća, a traže i da im bude plaćeno vrijeme provedeno u štrajku. Kao jedino rješenje vide stečaj kojim bi se namirio barem dio njihovih potraživanja, piše HRT.

U ponedjeljak bi, prema neslužbenim informacijama, na vrata tvrtke trebala pokucati policija, a dotad komentara nema ni sindikalna predstavnica radnika. Sljedećeg tjedna očekuje se i pokretanje istrage. Podsjetimo, jučer je glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović potvrdila da će policija, premda nisu zaprimili nikakvu prijavu glede nezakonitih radnji u Modnoj kući Arena, na temelju informacija iz medija pokrenuti istragu, obaviti izvide i provjeriti te navode.

Radnici Arene, koji štrajkaju od prošloga petka jer im je zadnja plaća isplaćena za svibanj 2013. godine, pozvali su institucije da istraže kamo je nestao novac iz Arene, s obzirom na to da je u tvrtki postojala interna štednja gdje su ljudima blokirani višemilijunski iznosi, a radnici su izdvajali novac za fond uzajamne pomoći, koji je danas nedostupan, piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:33