VIŠI RAZREDI

Ne prelaze sve osnovne škole na online nastavu: Evo koje tri županije su se odlučile za C model

Takva odluka na nacionalnoj razini nije donijeta, poručeno je iz Ministarstva znanosti i obrazovanja
 Duje Klarić/CROPIX

Nakon izjave državnog tajnika, provjerili smo u Ministarstvu znanosti i obrazovanja prelaze li svi učenici viših razreda na online nastavu u tjednu prije zimskih praznika.

- Takva odluka na nacionalnoj razini nije donijeta. Od ponedjeljka bi, uz Varaždinsku županiju koja je već na C modelu, s online nastavom trebale krenuti Istarska i moguće Međimurska županija, a ostale ne, tvrde u Ministarstvu.

- Netočno je da od ponedjeljka na online nastavu prelaze svi viši razredi osnovnih škola u Hrvatskoj, to nisam rekao. Komuniciramo od početka sa županima i ravnateljima škola, dajemo im mogućnost odabira A, B i C modela, da ga pojedinačno ili u kombinacijama primjenjuju u školama. Takve odluke donose ovisno o epidemiološkoj situaciji u školi ili u županiji. Od ponedjeljka s online nastavom u višim razredima svojih škola kreću Međimurska i Istarska županija, dok je Varaždinska takvu odluku već donijela i primjenjuje se neko vrijeme, potvrdio nam je državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Tomislav Paljak.

U Ministarstvu kažu kako odluku o prelasku na online nastavu na nacionalnom nivou sigurno ne bi bilo mudro donijeti u petak, s datumom primjene od ponedjeljka.

Podsjetimo, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak je za emisiju Hrvatskog radija "U mreži Prvog" rekao da bi viši razredi osnovnih škola mogli krenuti s nastavom na daljinu, ako se epidemiološka situacija ne popravi.

- To je i logičan korak. Škole nisu žarišta, ali postotak zaraženosti kod učenika se povećava. Ako se situacija ne popravi, to je sasvim realna opcija, kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:42