SERIJA PODRHTAVANJA

Ne prestaje se tresti: Novi prilično jak potres magnitude 4.2 zabilježen u Jadranskom moru

Potres magnitude 4.2 dogodio se 110 killometara južno od Splita i 57 kilometara od Visa
Potres s epicentrom u Jadranskom moru
 Emsc

Prilično jak potres u Jadranu, čiji je epicentar bio 60 km južno od Visa, zabilježili su jutros u 9,35 sati seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske.

Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V-VI stupnja EMS ljestvice, izvijestila je u utorak Seizmološka služba.

Ovo je posljednji u seriji potresa koji su ovih dana pogodili spomenuto područje.

Naime, jutros u 7.51 također je bio potres u Jadranskom moru, a magnituda potresa bila je 3.2 po Richteru. Epicentar je bio na dubini od 10 km, 100 km južno od Splita, 48 km južno-jugoistočno od Visa.

Podsjetimo, još od subote u Jadranskom moru bilježi se serija potresa, koje se više-mane osjećaju u Dalmaciji. I sinoć je - u 22 sata i 17 minuta zabilježen slab potres s epicentrom 3 km južno-jugoistočno od Maovica kod Vrlike, izvijestila je u ponedjeljak navečer Seizmološka služba.

Magnituda potresa iznosila je 3.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio na širem području, objavili su seizmolozi.

Nešto prije ovog podrhtavanja, stanovnici dijelova Dalmacije mogli su osjetiti i dva slabija potresa s epicentrom u jadranskom podmorju. Prvi je, prema informacijama EMSC-a, zabilježen u 22:12, a drugi u 22:16. Prvi je imao magnitudu 2.9, a drugi 3.1, a oba su imala epicentar 40-ak kilometara od otoka Visa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. prosinac 2022 23:38