NIKOLA GRMOJA

‘Ne radim ni za čije interese, to su spinovi. Nema opasnije ekipe od PPD-a i tajkuna Vujnovca‘

"Ja bih jedino bio odgovoran da sam dobio informacije o kriminalu i zadržao ih za sebe”, zaključio je Grmoja

Nikola Grmoja

 Damjan Tadic/Cropix

Saborski zastupnik Mosta i predsjednik saborskog Antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja odbacio je u četvrtak optužbe da radi za mađarske ili ičije druge interese istaknuvši kako su to spinovi te da mu je jedini interes borba protiv korupcije.

"Pojedini mediji žele prikazati kao da je onaj tko je protiv tajkuna Pavle Vujnovca protiv Hrvatske. Do kraja svog djelovanja u politici biti ću protiv tajkuna Vujnovca i te njegove obavještajne i paraobavještajne hobotnice koja je okupirala institucije. Na taj način borim se za slobodnu Hrvatsku i borit ću se i spreman sam platiti bilo koju cijenu”, izjavio je Grmoja u Saboru.

Istaknuo je kako bi opet informacije o korupciji, da ih dobije, plasirao u javnost, te da će se boriti protiv koruptivne hobotnice kolike god bile prijetnje i pokušaji diskreditacije.

"Zamislite koji su to spinovi, jel istina da je PPD platio kaznu, istina je, jesam li ja dobio tu informaciju, jesam, jesam li je provjerio, jesam, je li se pokazala točnom, je, jesu li je objavili i drugi mediji, jesu. Da je opet dobijem ponovno bih je objavio. Nema opasnije ekipe, ne u politici nego u javnom životu, od onih koji stoje iza svake politike i iza dijela medija, a to je PPD i tajkun Vujnovac”, kazao je Grmoja.

Na novinarski upit tko je Mađar koji se spominje u porukama u aferi Mreža kazao je da je riječ o jednom njegovom prijatelju koji mu je pomogao oko prijevoda kazne mađarskog regulatora PPD-u.

Ta kazna, tvrdi Grmoja, izrečena je jer je PPD sprečavao Mađarsku da kupi neruski plin.

"Za koga tu PPD i Vujnovac igraju, za Ruse, a dio hrvatskih medija koji su plaćeni od strane HEP-a, Barbarića, PPD-a, Pevexa i ostalih sada spinaju da se PPD bori za hrvatske interese a Grmoja za mađarske interese, neće ići”, poručio je.

Za DP Grmoja je pak ustvrdio da se igraju dobrog i lošeg policajca, navodeći kako je Mario Radić poslovni partner Vujnovca a prijatelj i rođak Jurice Lovrinčevića, te da imaju isti narativ kao HDZ.

"Mene motivi onih koju su u sukobu ne zanimaju, njihov interes je njihov privatni džep, a moj slobodna Hrvatska”, naglasio je i pozvao svakoga tko želi doći s informacijama o korupciji da mu se obrati, da će ga štititi i nikada odati a informacije plasirati u javnost.

"Ja bih jedino bio odgovoran da sam dobio informacije o kriminalu i zadržao ih za sebe”, zaključio je Grmoja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:18